Hollandalı Genç DDoS Yaptığı İçin Tutuklandı

Hollanda polisi Cuma günü, bir hükümet web sitesine dağıtılmış hizmet reddi (DDoS) saldırısı başlattığından şüphelenilen Breda’dan 19 yaşındaki bir genci  tutuklandı.

Saldırının bir sonucu olarak, Overheid.nl ve alt alanlarından biri olan Mijn.Overheid.nl (MijnOverheid) 19 Mart’ta birkaç saatliğine çevrim dışı bırakıldı.

Bir çeşit dijital posta kutusu olarak çalışan MijnOverheid, vatandaşların vergi beyannameleri veya çocuk yardımları hakkında bilgiler de dahil olmak üzere hükümetten posta almalarına izin verir. Ayrıca, bireyler belediyeye kayıt veya araç muayene tarihi gibi kişisel bilgilere erişebiliyorlar.

Overheid.nl, Hollanda’daki tüm devlet kurumlarının bilgi ve hizmetleri için bir rehberdir. Hollanda kolluk kuvvetlerine göre, mevcut COVID-19 krizi sırasında Overheid.nl çok sık ziyaret edilmiştir ve web sitesinin vatandaşlara ulaşması “ülke için çok önemlidir”.

Mevcut koronavirüs krizi göz önüne alındığında, acil durum  düzenlemeleri bu site aracılığıyla erişilebilir hale getirildiğinden, Hollanda polisine göre sitenin erişilebilir olmasını sağlamak hayati önem taşıyor.

Hollanda emniyet teşkilatı “Tutuklanan kişinin güvenliğimizi tehlikeye atacak hayati süreçleri tehlikeye attığından resmi olarak şüpheleniliyor” şeklinde açıklama yaptı.

Olayla ilgili soruşturma Lahey’deki bir savcı tarafından yönetilen Utrecht’teki Hollanda polisinin siber suç ekibi tarafından gerçekleştirildi.

Orta Hollanda Polisi’nin siber suç ekibinden Jeroen Niessen “Böyle bir web sitesini çevrimdışı yaparak, vatandaşların kişisel verilerine ve önemli hükümet bilgilerine erişimini engelliyorsunuz. Bunu çok yüksek önemli buluyoruz, özellikle de korona krizi birçok belirsizlik ve büyük miktarda bilgiye ihtiyaç duyduğu için. İnsanları ve şirketleri korumak ve siber suçluların DDoS saldırısı yapmasını gittikçe zorlaştırmak istiyoruz, ”diyor .

Bir hafta önce de Hollanda polisi FBI ve Interpol ile iş birliği içinde 15 botnet ağını kapattı. Bu ağlar siber korsanların seçtikleri hedeflere DDoS saldırıları başlatmak için çoğunlukla güvenliği ihlal edilmiş makinelerin ağlarını kiralamasına izin veren çevrimiçi hizmetlerdir.

About The Author

Reply