Siber Saldırı Çok Sayıda İsrail Üniversite Web Sitesini Çökertti

İsrail’deki birkaç büyük üniversitenin web siteleri, Salı günü kendilerini “Anonymous Sudan” olarak adlandıran bir grup hacker tarafından saldırıya uğradı.

Bu üniversiteler arasında Tel Aviv Üniversitesi, Kudüs İbrani Üniversitesi, Ben-Gurion Negev Üniversitesi, Hayfa Üniversitesi, Weizmann Bilim Enstitüsü, İsrail Açık Üniversitesi ve Reichman Üniversitesi yer alıyor.

Hacker grubu Telegram hesabında saldırdığı siteleri listeleyen bir açıklama yayınladı. Açıklama şu şekilde: “Altyapı, Üniversiteler – İsrail eğitim sektörü, Filistin’de yaptıklarından dolayı düşürüldü.” Grup ayrıca, bu saldırının ana saldırıları olmadığını ve bu saldırının 7 Nisan’da gerçekleşeceğini belirtti. Saldırının kurumların sistemlerine de nüfuz edip etmediği net değil.

Ynet News’e göre, bu saldırı OPIsrael adlı bir kampanyanın bir parçasıdır ve aktivistler İsrail internetindeki hedefleri hedef almaya çalışırlar. Salı günü saldırıya uğrayan sitelerin bazıları artık kullanılabilir durumda.

Cyber güvenlik firması Check Point, bunların yalnızca web sitelerini çökerten, bilgi çalmayan ve nispeten kolayca kurtarılabilen hizmet önleyici saldırılar olduğunu söylüyor. Ancak bu grupların fidye saldırıları ve veri hırsızlığı da dahil olmak üzere daha önemli saldırılar üretmeye çalıştığı varsayılabilir,

Check Point’e göre Anonymous grubu, Hayfa’daki Rambam Hastanesi de dahil olmak üzere çeşitli tıp merkezleriyle ilgili web sitelerine de kısa süre içinde saldırdı. Ancak hastane saldırıyı yalanladı.

About The Author

Reply