Web Sitenizi Bekchy’e Emanet Edin

Gartner verilerine göre 2019 yılında 124 Milyar USD olması öngörülen siber güvenlik yatırımlarının 3 Milyar USD’ını WAF (Web Application Firewall) yatırımları oluşturuyor. Marketer Media, Orbis Research ve Mordor Intelligence gibi şirketlerin yaptığı araştırmalarda 2016 yılından itibaren ortalama %16,92 CAGR (Birleşik Yıllık Büyüme Oranı) ile 2024 yılında; WAF, yani “Web Uygulama Güvenlik Duvarı” yatırımlarının 7 Milyar USD’lara çıkması bekleniyor. Pazarın büyüdüğünü doğrulayan başlıca veriler ise artan web sitelerinin sayısı, bununla paralel olarak hackerların, hacker gruplarının ve saldırı yöntemlerinin artması, bunun yanında fark edilemeyen güvenlik açıkları ve zafiyetlerin artması WAF ürünlerine olan ihtiyacı daha da arttırmakta.

Netcraft’ın 2017 yılındaki raporunda 1.668.322.172 web sitesinin bulunduğu belirtilmekte ve 2019 yılında henüz yayınlanmamış rapor olmasına rağmen 2 milyarı aştığı tahmin edilmekte.
Web uygulamaları ve web siteleri siber saldırılara maruz kaldığında, şirketlerin iş sürekliliğinin ve
verimlilik kaybının yanı sıra mali kayıpları ve itibar kayıplarını da beraberinde getiriyor. Hatta bazı
durumlarda hackerlar tarafından ele geçirilmiş kişisel ya da önemli verilerin anonimleştirilmesi ya da paravan olarak kullanılan web sitelerinde sistemi zombileştirerek kullanması şirketleri yasalar
karşısında suçlu duruma düşürebilmekte.

WAF pazarında pastadan pay alan oyuncular ise Amerika, İsrail ve İngiltere başta olmak üzere
Hindistan, Çin ve Fransa ülkelerinden çıkıyor. Türkiye’de ise 2017 yılında geliştirilmeye başlanan ve 2018 yılının son çeyreğinde pazara giren BEKCHY (
www.bekchy.com) ürünü bulunmakta. Bekchy bulutta yada Virtual Appliance olarak çalışabilen; WAF pazarında global rakipleri ile aynı segmentte olan Türkiye’de geliştirilmiş yerli üretici belgesine sahip ilk ürün.
Türkiye’de 50 Milyonun üzerinde web sitesi bulunmasına rağmen ve Bekchy Türkiye’de geliştirilen bir ürün olmakla beraber maalesef henüz ülkemizde WAF ihtiyaç farkındalığı ve kullanım seviyesi oldukça düşük. Bekchy Türkiye’de bilinçlendirme ve pazarlama çalışmaları yapmakta ve Avrupa, Amerika pazarlarını hedeflemekte, ülkeye döviz girdisini arttırmayı amaçlamakta.
Bekchy, müşterilerine birçok WAF ürününden artı özelliklerde sunmakta. Bu özellikler; ücretsiz SSL sertifikası hizmeti, DNS bölgesinin yönetimi, performans artırma ve hızlandırma, DDoS koruma ve yük dengeleme. Ayrıca birçok web sitesinin arama motorlarında ön sayfalarda yer almak için emek, zaman ve para harcayarak yaptığı SEO (Arama motorları optimizasyonu) çalışmalarını art niyetli kişiler tarafından alt üst edip sonuçların en son sayfalarına gerileten Anti-SEO’ya karşı koruması bazı müşteriler tarafından tek başına tercih sebebi bile olabiliyor.
Bekchy, küçük ve orta ölçekli işletmelerde kullanılabildiği gibi Enterprise planı ile büyük boy işletmelere de hizmet verebilmekte. Basic ve Pro planları ile Start-up’lara, blog ve kurumsal şirket sitelerine, Business plan ile de KOBİ’lere hizmet verebilmekte. Sağlık, eğitim, sigortacılık, finans, enerji, perakende, bilişim, telekomünikasyon, kamu hizmetleri, turizm ve diğer sektörlerde koruma
sağlamaktadır. Belediye, üniversite, hastane, medikal, elektronik ticaret, otel, konaklama ve seyahat hizmetleri, okullar, pazaryerleri gibi online işlemlerin gerçekleştiği tüm web siteleri ve uygulamalarında Bekchy tüm trafiği analiz edip saldırganları ayıklayabilmekte, iş sürekliliğinin devamlılığını sağlamakta.

Bekchy, tüm uygulama sunucu yazılımları ve popüler programlama dilleri ile uyumlu çalışmakta. SQL Injection, XSS, CSRF, RFI/LFI, RCE, Shell Upload, Brute Force, Hacklink ve daha birçok saldırı yöntemine karşı korumakta. “Bekchy Engine” adı verilen motoru ile ve kendi geliştirdiği teknolojiler ile sıfırıncı-gün ataklarını yakalayabilmekte, false-positive (yanlışlıkla engelleme) ve false-negative (yanlışlıkla izin verme) durumlarına sebebiyet vermemektedir. “Deep Filter Layer” özelliği sadece Bekchy’de bulunan özel bir katı filtreleme katmanıdır. “Geliştirici modu” ve “saldırı altında” modları ile kesinti olmadan işlemler yapılabilmektedir.

Bekchy, gelen saldırıları raporlayabilmekte, özel filtreler tanımlanabilmekte, ülke, IP, cihaz, tarayıcı vs. bazında filtremeler de yapılabilmekte. Ön bellek özelliği, alt alan adı yönetimi, tek panelde birçok web sitesini yönetebilme gibi özelliklerin yanında tüm CMS sistemlerini de desteklemekte ayrıca WordPress için özel seçenekleri de beraberinde gelmektedir.

Bekchy, orijin sunucu veya uygulama sunucusu denilen, müşterinin web sitesini barındırdığı sunucu veya shared-hosting sunucusunun önünde bulutta çalışmakta ve 10 dakika içinde nameserver’lar değiştirilerek (ns1.bekchydns.com, ns2.bekchydns.com olarak) kurulum tamamlanabilmekte. Gelen trafik Bekchy WAF sunucusu üzerinde gerekli filtrelerden geçirilerek güvenli ve temiz trafik uygulama sunucusuna gönderilmekte. Böylelikle kötü trafik ve sorgulamalar ile uygulama sunucusu yavaşlamaz, ön bellekleme ile de daha performanslı çalışır. Bekchy bulutta çalıştığı için oto ölçeklenebilir bir yapısı vardır ve ihtiyaca göre kendisi anında ölçeklenir. Ayrıca Virtual Appliance çözümü de mevcut.

Bekchy web sitesine www.bekchy.com üzerinden Türkçe ve İngilizce dil seçenekleriyle ulaşılabilmekte ve Basic Plan’ı ücretsiz olarak bir kredi kartı bilgisi gerektirmeden 7 gün denenebilmekte. Türkiye’de siber güvenlik alanında yerli ve milli çözümlerin geliştirilmesi ve güvenliğimizin başka ülkelerin geliştirdiği ürünlere teslim edilmemesi açısından ülkemiz içinde önemli ve son derece gurur verici.

Bekchy geliştiricileri ile görüştüğümüzde global rakiplerinin önüne geçebilmesi için öncelikli olarak yerli ve yabancı yatırımcılara da açık olduklarını ifade ettiler. Türkiye’nin “Unicorn” girişimi neden olmasın.

Tanıtım Bülteni

About The Author

Reply