Facebook 10.000’den Fazla Uygulamayı Askıya Aldı

Facebook, gizlilik endişesi nedeniyle 400 geliştiriciyle ilişkili “on binlerce” uygulamayı askıya aldıklarını ve Facebook topluluğu için tehdit oluşturduğunu duyurdu.

87 Milyon Facebook Kullanıcısını etkileyen Cambridge Analytica skandalından sonra , Facebook sürekli olarak daha fazla odaklanmakta ve hassas uygulamaları bulmak için derinlemesine araştırmalar yapmaktadır.

Facebook, facebook kullanıcılarından uygulamaların istediği erişilebilirlik izinlerine dayanarak soruşturma başlattı bu, “kaç kullanıcıya sahip oldukları ve ne kadar verilere erişebilecekleri” anlamına geliyor.

Daha sonra Facebook, bir uygulamanın potansiyeliyle ilişkili sinyallere dayanarak gizlilik politikasını kötüye alan uygulamaları tanımlamaya başlar ve derinlemesine inceleme yapar.

Bugüne kadar, soruşturmada milyonlarca uygulama incelendi ve çeşitli nedenlerden dolayı 10 binden fazla uygulamayı askıya alındı, Facebook tarafından istihdam edilen uygulama geliştiricileri ekibi incelemelerine devam ediyorlar.

Facebook, yalnızca kullanıcının gizliliğini kötüye kullanmakla kalmayıp, facebook API’sine dahil olan uygulamaların birçoğunun yayınlanmamasını ve bu yüzden pek çok test uygulamasının da kullanıma sunulmamasını engelledi.

Facebook, “Bir geliştiricinin son 90 gün içinde kullanmadığı herhangi bir API’ye erişimini askıya alabileceğimizi veya iptal edebileceğimizi açıkladık” dedi.

Ime Archibong’a göre , (Facebook’ta Ürün Ortaklıkları Başkan Yardımcısı) ”Birkaç durumda uygulamaları tamamen yasakladık. Bu, bizden elde edilen verilerin uygun olmayan şekilde paylaşılması, insanların kimliğini veya politikalarımızı açıkça ihlal eden başka bir şeyi korumadan verilerin kamuya açık hale getirilmesi de dahil olmak üzere birçok nedenden kaynaklanabilir. “

Aynı durumda, geçen yıl yasaklanan myPersonality adlı bir Uygulama, 3 Milyon Facebook kullanıcısı hakkındaki bilgileri araştırmacılar ve şirketlerle paylaşmıştı.

 

About The Author

Reply