Microsoft Security Essentials 14 Ocak 2020’den Sonra Windows 7 Bilgisayarları Koruyamayacak

Microsoft Security Essentials (MSE), Windows 7 desteği sona erdiğinde yani 14 Ocak 2020’de Windows 7 bilgisayarlarını korumayı durduracak.

Sistemlerini Windows 7’den Windows 10’a 14 Ocak’a kadar güncelleştiremeyen kuruluşlar, Genişletilmiş Güvenlik Güncelleştirmeleri (ESU) satın alırlarsa üç yıl boyunca kritik ve önemli güvenlik açıkları için düzeltme ekleri almaya devam edebilirler .

Sitemizin üniversite öğrencisi gönüllü editörlerine bir kahve ısmarlar mısınız?

Ancak Microsoft, ESU’nun bir SSS sayfasında , Security Essentials’ın artık 14 Ocak’tan sonra aygıtlara koruma sağlayamayacağını açıkladı.

Microsoft Security Essentials, Windows 7 için tasarlanmış ücretsiz bir virüsten koruma programıdır. İşletim sisteminin yeni sürümleri Windows Defender’ı çalıştırır ve ESU tarafından kapsanmaz.

Microsoft, “MSE, Windows 7’ye özgüdür ve destek için aynı yaşam döngüsü tarihini takip eder” diyor.

Ancak, BornCity’nin belirttiği gibi, birçok Windows 7 makinesi olan şirketler, cihazlarını Microsoft çözümüyle, yani System Center Endpoint Protection (SCEP) ile korumaya devam edebilir. SCEP Ocak 2023’e kadar güncelleme alacaktır, ancak MSE’nin aksine ücretsiz bir çözüm değildir.

Sitemizin üniversite öğrencisi gönüllü editörlerine bir kahve ısmarlar mısınız?

ESU SSS sayfasında Microsoft, “SCEP tanımı ve motor güncelleştirmeleri, listelenen SCEP sürümleri için ilgili yaşam döngüsü ilkesine göre ESU durumundan bağımsız olarak Windows 7 için devam edecek” dedi. “SCEP Current Branch, 2012 sürümü Temmuz 2022’de desteğin sonuna ulaştıktan sonra AV güncellemeleri (Ocak 2023’e kadar) sunacak tek EndPoint Protection ürünü olacaktır.”

Twitter,Facebook,Linkedln gibi Sosyal Medya Hesaplarımızdan Bizi Takip Etmeyi Unutmayın. 

About The Author

Reply