Google Fotoğraf ve Videolarınızı Başkalarına Göstermiş

Google Paket Servisi indirme (Takeout download service) hizmetindeki bir hata, bazı kullanıcıların videolarının yanlışlıkla başkalarıyla paylaşılmasına neden oldu. 

Sorun, Google’ın etkilenen kullanıcılara bildirim göndermeye başladığı bu hafta ortaya çıktı. Ancak olay geçen yıl 21 Kasım – 25 Kasım arasında meydana geldi. 

Google’ın teknik bir sorun olarak tanımladığı hata, kullanıcılar bir Google “Verilerinizi indirin” dışa aktarma isteğinde bulunduğunda tetiklendi. Bu özellik, kişilere Google Fotoğraflar’daki fotoğraflar ve videolar da dahil olmak üzere verilerinin yedeklerini oluşturma olanağı sağlamak üzere tasarlanmıştır ve işlem için Paket Alım’dan yararlanır.

Sorun, sadece verilerini geçen yıl 21 Kasım ile 25 Kasım arasında indirmek isteyenleri etkiliyor. 

Google yaptığı açıklamada “Ne yazık ki, bu süre zarfında Google Fotoğraflar’daki bazı videolar alakasız kullanıcıların arşivlerine yanlış bir şekilde aktarıldı. Google Fotoğraflar hesabınızdaki bir veya daha fazla video bu sorundan etkilendi ”dedi. 

Ancak şirketin söyleyemediği şey, bir kullanıcının videolarının kaç tanesinin olaydan etkilenmiş olabileceğiydi. 

İnternet devi ayrıca kullanıcılara, verilerini indirenlerin verilerin eksik veya başkalarının videolarını ekleyebileceklerini bildirdi. 

Ayrıca, Google, kullanıcılara sorunun ele alındığını bildirir ve içeriklerinin başka bir dışa aktarımını gerçekleştirmeye ve daha önce oluşturulan dışa aktarmayı silmeye teşvik eder. 

Bir Google çalışanı “İnsanlara, Google Foto içeriklerini 21 Kasım ile 25 Kasım arasında dışa aktarmak için Google Paket Servisi’ni kullanan kullanıcıları etkilemiş olabilecek bir hata hakkında bildirimde bulunuyoruz. Bu kullanıcılar, tamamlanmamış bir arşiv veya kendilerine ait olmayan fotoğraflar (fotoğraflar değil) almış olabilir” şeklinde açıklama yaptı.

“Altta yatan sorunu düzelttik ve bunun tekrar olmasını önlemek için derinlemesine bir analiz yaptık. Bunun gerçekleşmesinden dolayı çok üzgünüz. ”diyen Google, Google Fotoğraflar kullanıcılarının% 0.01’inden daha azının olaydan etkilendiğini ve hatanın” kullanıcıların Paket Servisi yoluyla indirebilecekleri diğer veri türlerini etkilemediğini “belirtti.

Tags:

About The Author

Reply