Twitter Botlarını Tespit Eden Ücretsiz Araç

NortonLifeLock, Twitter kullanıcılarının sosyal medya platformunda botları kolayca tanımlamasını sağlayan ücretsiz bir tarayıcı uzantısının beta sürümünü yayınladı.

BotSight adlı araç şu anda ABD, İngiltere, Avustralya ve Yeni Zelanda’daki kullanıcılar için Chrome, Chromium tabanlı Brave ve Firefox için kullanılabilir. Geliştiricileri ayrıca bir akıllı telefon uygulaması ve Microsoft Edge ile çalışan bir sürüm oluşturmayı planlıyor.

BotSight, daha önce Symantec Research Labs olarak bilinen NortonLifeLock Araştırma Grubu tarafından oluşturuldu.  NortonLifeLock markası, Symantec’in kurumsal güvenlik birimini ve Symantec markasını Broadcom’a 10.7 milyar dolara satmasının ardından kurulmuştu.

NortonLifeLock, araştırma prototipi olarak tanımladığı BotSight’ın Twitter botlarını, kullanıcının zaman çizelgesinde, arama ve trend konularında görüntülenen tweetler de dahil olmak üzere, yüksek doğruluk derecesinde tespit etmek için bir makine öğrenme modeli kullandığını söylüyor. Bir Twitter hesabının, hesap adı ve açıklaması ve takipçisi artış oranı dahil bir bot olup olmadığını belirlemek için 20’den fazla özelliği analiz eder.

Kullanıcılar BotSight uzantısını yüklediğinde, tweet’te belirtilenler de dahil olmak üzere her profilin adının yanında bir yüzde ve yeşil, sarı veya kırmızı bir simge görürler. Bu simge, bir hesabın insan veya bot olma olasılığını gösterir.

BotSight, Twitter kullanıcılarının botları tanımlamasına yardımcı olur

Şirket şimdiye kadar 100.000’den fazla hesabı analiz etti ve tweet’lerin yaklaşık% 5’inin botlar tarafından gönderildiğini buldu.

NortonLifeLock Araştırma Grubu baş araştırmacısı Daniel Kats “Son koronavirüs ile ilgili tweetler analizimizde, bu konuda tweet atan kullanıcıların% 6-18’inin hangi süreyi örneklediğimize bağlı olarak botlar olduğunu tespit ederken, Twitter akışının rastgele bir örneğinin% 4-8 oranında bot gösterdiğini tespit ettik. aynı zaman diliminde hacme göre aktivite. Bu karşıtlık, botların davranışları konusunda stratejik olduğunu gösteriyor ”dedi.

About The Author

Reply