CISA, Windows Tabanlı Cihazlar için Yeni Günlük Kaydı Aracını Duyurdu

Siber Güvenlik ve Altyapı Güvenliği Ajansı (CISA), Windows tabanlı cihazlar için ücretsiz ve basit bir günlük yönetimi çözümü olan Logging Made Easy’nin (LME) yeni bir sürümünü başlattı. 

LME, Birleşik Krallık Ulusal Siber Güvenlik Merkezi (NCSC) tarafından geliştirilen ve Mart 2023’te hizmet dışı bırakılan bir teknolojiye dayanmaktadır.

LME, Windows cihazlarındaki güvenlik olaylarına ve etkinliklerine daha fazla görünürlük sağlayarak kuruluşların siber güvenliklerini geliştirmelerine yardımcı olmak için tasarlanmıştır.

LME, Windows Olay Günlükleri , Sysmon ve PowerShell gibi çeşitli kaynaklardan günlükleri toplayıp merkezileştirir ve kullanıcıların bunları bir web arayüzü veya komut satırı aracı kullanarak analiz etmesine olanak tanır.

LME, daha kapsamlı bir günlük yönetimi çözümü uygulamak için gerekli kaynaklara veya uzmanlığa sahip olmayan küçük ve orta ölçekli kuruluşlar için özellikle faydalıdır. 

LME, güvenlik ihlali uyarıları ve göstergeleri sağlayarak fidye yazılımı, kimlik avı veya kimlik bilgisi hırsızlığı gibi siber tehditleri tespit etmelerine ve bunlara yanıt vermelerine yardımcı olabilir .CISA Direktörü Jen Easterly, LME’nin NCSC tarafından oluşturulmuş ve Windows cihazları için temel güvenlik bilgilerinin günlüğe kaydedilmesini sağlayan harika bir kaynak olduğunu söyledi. CISA’nın LME versiyonunun teknolojiyi yeniden tasarladığını ve onu daha geniş bir kitleye sunduğunu ekledi. 

Kuruluşları, ücretsiz LME teknik çözümünü indirerek Windows cihazlarını bugün güvenceye almaya çağırdı.LME, kamu ve özel sektör paydaşlarına uygun maliyetli ve ölçeklenebilir siber güvenlik çözümleri sunmayı amaçlayan CISA’nın ortak hizmet ürün tekliflerinden biridir. 

CISA, gelecekte kullanıcı geri bildirimi ve talebine göre LME’nin yeteneklerini ve özelliklerini genişletmeyi planlıyor.

About The Author

Reply