Maltego İle Bilgi Toplama

Maltego İle Bilgi Toplama

Günümüzde en büyük güç bilgidir. Maltego bilgi toplama araçları arasında en kapsamlı ve ayrıntılı bilgiyi sunmasıyla öne çıkmaktadır. Maltego ile hedef sistem hakkında bilgi toplamakla beraber kişiler, kurumlar ve organizasyonlar hakkında da bilgi toplayabiliriz. Maltego ile hedeflediğimiz sistemin alan adı etki alanları, IP adresleri, DNS kayıtları, telefon numaraları gibi bir çok önemli bilgiye ulaşabiliriz. Maltego, Paterva firmasının ticari bir ürünüdür fakat ücretsiz ve kısıtlı özellikleri olan sürümü de Kali’de bulunmaktadır. Maltego’yu kullanmak için kayıt olmanız gerekmektedir.

Maltego’yu Applications/Information Gathering menüsünden ulaşarak çalıştırabilirsiniz.

Programı başlattığımızda bir hoş geldin penceresi bizi karşılar. Burada next diyerek devam edelim.
Karşımıza login ekranı gelir. Eğer ilk defa çalıştırıyorsak register here kısmına tıklayarak açılan Paterva web sitesinden kayıt oluyoruz. Gerekli bilgileri girip Register butonuna tıklıyoruz. Ardından verdiğimiz e-posta adresine gelen mesajdaki linki tıklayarak hesabımızı aktif ediyoruz.
Artık login ekranında e-posta adresimiz ve kayıt olurken belirlediğimiz parola ile oturum açabiliriz.

Programın kullanımına gelince öncelikle sol üst menüdeki + düğmesine tıklayarak yeni bir sayfa açıyoruz (New graph) sonrasında solda bulunan menüdeki Infrastructure seçeneğine tıklayıp genişletiyoruz. Buradan Domain yazılı nesneyi tutup sürükleyerek açılan sayfaya bırakıyoruz.

Paterva.com olan varsayılan domaini değiştirmek için seçip F2 tuşuna basıyoruz ve google.com yazıyoruz. Sonrasında nesnenin üzerindeyken sağ tıklayarak açılan menüde All Transforms seçeneğinin yanındaki ok tuşuna tıklıyoruz.

Program çalışacak ve sonuçları bize grafiksel olarak verecektir. Nesnelerin üzerine geldiğinizde sağdaki Detail View penceresinde ayrıntılarını görebilirsiniz.
Tags:

About The Author

2 Comments

  1. Ahmet 16 Ağustos 2020 Yanıtla
    • Haber Merkezi 17 Ağustos 2020 Yanıtla

Reply