Facebook Veri Silme Aracı

‘Facebook Dışı Etkinlik’ Verilerinizi Görüntülemek ve Silmek İçin Bu Gizlilik Aracını kullanın.

Facebook kullanıcıları için iyi, Facebook reklamınlarına güvenen pazarlamacılar ve yayıncılar için ise kötü bir haberimiz var.

Cambridge Analytica skandalının ardından , Facebook, platformundaki diğer uygulamaların bu verileri nasıl kullandıkları hakkında kullanıcılarına verilerini daha fazla kontrol etmeyi sağlamak amacıyla son bir yılda birçok gizlilik önlemi aldı. Şimdi, yeni çabasında, Facebook, kullanıcılarının sosyal medya platformunun diğer uygulamalardan ve web sitelerinden çevrimiçi etkinlikleri hakkında aldığı verileri kontrol etmelerini sağlayan yeni bir gizlilik özelliği başlattı. ” Facebook dışı etkinlik ” olarak adlandırılan bu özellik ilk olarak Facebook CEO’su Mark Zuckerberg tarafından geçen yıl” Geçmişi Temizle “olarak açıklandı, kullanıcıların üçüncü taraf web sitelerinin ve uygulamaların Facebook ile paylaştığı verileri temizlemelerini sağladı.

Facebook Dışı Aktiviteler Nedir?

Farkında olmayanlar için, Facebook, kullanıcı bilgilerini iki şekilde toplar: birincisi, siteye ve uygulamalarına girdiğiniz bilgiler ve ikincisi, Facebook’ta olmadığınız zamanlarda hangi web sitelerini ziyaret ettiğinizi bilmek için tarama geçmişinizi Facebook ile Giriş Yap, Beğen düğmesi, Facebook yorumları ve Facebook adlı görünmez kodla izleyerek diğer sitelere katıştırılmış pixellerle.  Muhtemelen başınıza gelmiştir – Facebook feed’inizde gezindiğinizde, sosyal medya sitesi, yakın zamanda web sitelerini en son ziyaret ettiğiniz bazı markaların reklamlarını görüntüler. Bunun nedeni çoğu yayıncının Facebook ziyaretçilerini tanımlamak için Facebook Pixel veya Facebook Login gibi araçları kullanarak Facebook’un yardımını alması ve ardından hedeflenen reklamları göstermek için Facebook reklam platformunu kullanmasıdır.

Facebook dışı aktivite aracı nasıl kullanılır?

 

Facebook dışı etkinliği temizle

Şimdi, yeni aracın yardımıyla, diğer uygulamaların ve web sitelerinin Facebook’a iç araçlarıyla gönderdiği verilerin bir özetini görebilecek, bu bilgileri veya gelecekteki tüm Facebook dışı etkinliklerini hesabınızdan tamamen çıkarabileceksiniz.

Bu aracı kullanmak için, Facebook hesabınızın ayarlarına gidin ve Facebook Dışı Etkinlik seçeneğine tıklayın. Açıldıktan sonra etkinliğinizi izleyen ve reklam hedeflemesi için Facebook’a rapor gönderen uygulamaları ve web sitelerini görürsünüz.

Göz atma geçmişinizi temizlemek ve Facebook hesabınızın seçili uygulamalardan ve web sitelerinden veya gelecekte bunların tümünü kesmek için “Geçmişi Temizle” düğmesine dokunabilirsiniz.

Facebook Verilerinizi Silmez; Bunun yerine, sadece bağlantıyı keser!

Ancak, bu özelliğin kullanıcıların göz atma bilgilerini silmelerine izin vermediğini unutmayın; bunun yerine, kullanıcıların toplanan verileri Facebook hesaplarından ayırmalarına izin verir.

Veritabanı yapısının arka planında, Facebook artık bir uygulamanın veya web sitesinin onunla paylaştığı her çevrimiçi etkinliğe benzersiz bir SID atar ve ardından bu SID’leri profilinizle benzersiz bir UID olarak adlandırır.

Geçmişi Temizle” düğmesini tıkladığınızda, özellik temelde veritabanındaki tüm satırları ve sütunları silmek yerine UID’ler ve SID’ler arasındaki eşleştirmeyi kaldırarak site dışı etkinliklerinizi çözer.

Basit bir deyişle, Facebook hala sizin hakkınızda topladığı bilgilere bağlı kalacaktır, ancak profilinizle eşleştirmek yerine bu verileri anonimleştirecektir.

Bugünden itibaren sosyal medya devi, İrlanda, İspanya ve Güney Kore’deki Facebook kullanıcıları için Off-Facebook Etkinliği özelliğini yayınlamaya başladı. Önümüzdeki aylarda ise dünya çapında bir lansman başlayacak.

The Hacker News

About The Author

Reply