Sahte LinkedIn Profillerine Dikkat

İnsanlar 2002’den beri LinkedIn’le iş bağlantı ağlarını geliştirmenin bir yolunu arıyorlar. Profesyonel sosyal paylaşım sitesi,  dünya genelinde 200’den fazla ülkede ve bölgede 645 milyon kullanıcıya sahip  olup  , kullanıcılar ayda ortalama 17 dakika geçirmektedir  .

LinkedIn kullanmak networking etkinliklerinde bayat kruvasanları yemek ve kartvizitleri değiştirmek yerine tercih edilebilirken, önemli bir dezavantajı var: sahte profiller.

Sahte profiller tipik olarak kötü yazım ve dilbilgisi, sınırlı sayıda bağlantı ve şüpheli veya eksik bir iş geçmişi ile karakterize edilir.

Sahte bir profildeki fotoğrafın, gerçekten iyi görünümlü olsalar bile, Croydon’daki bir işe alım firmasında küçük bir İK ekibinde çalışan birine benzemek yerine, bir plajda poz veren iç çamaşırı modeline benzemesi sıra dışı değil.

Çoğunlukla çoğaltılan sahte profiller, belirli bir şirkette işe alınma gibi bilgiler için gerçek profesyonellerle iletişim kurmak için kullanılır. Bu türden bir spam, her gün sahte profillerden gelen birden fazla bağlantı isteği tarafından yönlendirilen yöneticiler için sık ve son derece sinir bozucu bir sorun olabilir.

LinkedIn, sorunun farkında ve sahte profil sahiplerinin hesaplarını ortadan kaldırmak için ortak bir çaba gösteriyor.

LinkedIn’in güven ve emniyet sorumlusu Paul Rockwell şunları söyledi: “Ekiplerimiz proaktif olarak sahte profilleri bularak sonra bunları ve paylaştığı içeriği kaldırarak LinkedIn’i profesyoneller için güvenli bir yer haline getirmek için çalışıyor. 2019 Ocak ve Haziran  arasında, 21,6 milyon sahte hesap üzerinde işlem yaptık. ”

LinkedIn, kayıt işlemini otomatik olarak durdurarak 19.5 milyon sahte hesap oluşturulmasını önlemeyi başardı. Diğer 2 milyon sahte hesap, şirketin AI tarafından insan incelemesi, makine öğrenmesi ve gerçek üyelerin yaptığı sahte hesapların raporları ile eşleştirilmesinden sonra kısıtlandı.

Otomasyon, LinkedIn’in gelen faktörler dalgasına karşı savunmasında önemli bir rol oynuyor. Rockwell’e göre, yapay zeka ve makine öğrenimi de dahil olmak üzere otomatik savunmalar, sahte hesapların% 98’ini engelledi veya düşürdü. Gerisi manuel inceleme ile ele geçirildi.

infosecurity-magazine

About The Author

Reply