Fransız Polisi 850000 Bilgisayara Bulaşan Kötü Amaçlı Yazılımı Kaldırdı

Fransa’da, ‘siber jandarmalar’ olarak adlandırılan polislerden oluşan bir ekip dünyanın dört bir yanındaki 850 bin bilgisayara ‘bulaşan’ bir virüsü ‘imha etti’.
Polis, ihbar üstüne Fransa’nın başkenti Paris’teki bir korsan sunucunun izini sürüp kapattı. Bu sayede ‘Retadup’ adlı virüsün bulaştığı binlerce bilgisayarın virüsten arındırıldığı açıklandı.
Paris’ten kontrol edilen, ‘botnet’ adlı siber saldırı ağını yönetenlerin kolay para kazanma ya da erotik görüntü vaatleri sayesinde milyonlarca avroyu hesaplarına aktardığı açıklandı.

Polisten yapılan açıklamada, hackerların sahipleri farkına varmadan bilgisayarlarını kontrol ettiği, önce kripto para ‘Monero’yu oluşturmuş olduğu sonra bilgisayardaki dosyaları kitleyip açtırmak için ücret ödemeye zorlayıp para kazandığı belirtildi.

İlkbaharda, antivirüs yazılımı geliştirmekte olan şirket Avast tarafından konu ile ilgili uyarıldıklarını belirten Fransa’nın dijital suçlarla mücadele merkezi C3N’nin başkanı Jean-Dominique Nollet, siber saldırı çetesinin 100’ü aşkın ülkedeki bilgisayarları hedef aldığını söyledi.
Ağırlıklı olarak Orta ve Güney Amerika ülkelerindeki bilgisayarlara virüsün bulaştırıldığını belirten Nollet, ABD Federal Soruşturma Bürosu FBI’dan da destek alarak çeteyi çökerttiklerinin altını çizdi.

About The Author

Reply