Libra’da Açık Bulana 10 Bin $ Ödül

Sosyal medya devi Facebook, önümüzdeki sene kullanıma sunmayı planladığı kripto parası Libra üstünde testlere başladı. Kripto paradan sorumlu Libra Association, ‘Libra Bug Bounty’ uygulamasını başlattıklarını açıkladı. Program kapsamında Libra ekosisteminde bir hata zafiyet bulanlara mükafat verilecek. Tespit edilen açık ya da hatanın önemine göre ödül 10 bin doları bulacak.

“Küresel bir topluluğa gereksinimiz var”

Bugüne kadar aralarında MasterCard, Visa, PayPal, eBay ve Facebook gibi dev şirketlerin destek verdiğini açıkladığı Libra Association’ın Baş Ekosistem Geliştiricisi Michael Engle uygulamanın amacının siber güvenlik bölümünde çalışan kişileri blockchaini dikkatli bir şekilde araştırma konusu ile ilgili teşvik etmek olduğunu belirtti. Şeffaf ve heyecanlı bir küresel güvenlik uzmanı ağıyla çalışmaktan büyük memnuniyet duyacaklarını ifade eden Engle “Küresel bir kripto para yaratmak amacıyla küresel bir topluluğa gereksiniminiz vardır. Bu işi doğru gerçekleştirmek amacıyla ne kadar gerekiyorsa o kadar süre harcamaya hazırız” açıklamasında bulundu.

Libra’nın sitesinde yer alan bildirimde maksimum mükafat olarak 10 bin dolardan bahsedilse de Libra Association bildirilen edilen açığın ya da hatanın büyüklüğüne göre bu rakamın artabileceğini belirtti. Benzer mükafat programlarını Facebook uzun süredir başka mecralarında uygulamaya koymuş durumda. Mesela Facebook kullanıcı verilerini kurallara ideal olmayan bir şekilde kullanan programları belirleme ve şikayet edenlere, firma 40 bin dolara kadar mükafat veriyor.

About The Author

Reply