Yapay Zeka İle Dolandırıcılık

Yeni Tür Sesli Kimlik Avı Saldırısında Şirket CEO’sunu Taklit Eden Sahtekarlar 243.000 Dolar Çaldı.

  • İngiltere merkezli bir enerji şirketinin CEO’sunun sesini taklit ederek 243.000 dolar çalmayı başardılar.
  • Sahtekarlar paranın bir saat içinde Macaristan merkezli bir tedarikçiye devredilmesini istediler ve yakında geri ödeme yapacaklarına söz verdiler.

Türünün ilki olan bu saldırı saldırısında, sahtekarlar, kullanıcıları kandırmak için AI tabanlı ses üretme yazılımı kullandı. İngiltere merkezli bir enerji şirketinin CEO’sunun sesini taklit ederek 243.000 dolar çalmayı başardılar.

Ne oldu?

Wall Street Journal tarafından yayınlanan bir rapora göre, sahtekarlar AI (Yapay Zeka) tabanlı yazılımı Alman firmanın bir iştiraki olan İngiltere merkezli bir enerji şirketinin CEO’su sesini taklit etmek için kullandı. Hedeflenen çalışanlar aramanın CEO’dan geldiğine inanmaları için kandırıldı ve bu da 243.000 dolar civarında sahte bir para transferine yol açtı.

Sahtekarlar parayı bir saat içinde Macaristan merkezli bir tedarikçiye devretmek istediler ve yakında geri ödeme yapacaklarına söz verdiler.

Ancak, para asla geri ödenmedi ve başka bir para transferi talebi yapıldı.

Para nasıl transfer edildi?

Raporda paranın ilk olarak Macaristan’a devredildiğini ve daha sonra Meksika’ya ve diğer yerlere yönlendirildiği öne sürüldü. Yetkili makamlar konuyu araştırmaya başladılar, ancak kötü niyetli faaliyete kimin dahil olduğu henüz bilinmiyor.

Firma nasıl tepki verdi?

Şirket hemen farkına varır kalmaz ikinci transferini geri çevirdi. Paraya gelince, Sigorta şirketi Euler Hermes Grubu, enerji firmasınca saldırıda kaybedilen tutarı transfer ederek telafi etti.

About The Author

Reply