DDoS Saldırısından Sonra Wikipedia’ya Ulaşılamadı

  • Saldırı 6 Eylül 2019’da (Cuma) başlatıldı ve İngiltere, Fransa, Almanya, İtalya, Hollanda, Polonya ve Orta Doğu’nun bazı bölgeleri dahil olmak üzere birçok ülkeyi hedef aldı.
  • Kuruluşun site güvenilirliği mühendislik ekibi, saldırıyı durdurmak ve web sitesine erişimi geri yüklemek için gerekli adımları attı.

Sorun nedir?

Saldırganlar Vikipedi’ye karşı büyük bir DDoS saldırısı başlattılar ve çeşitli ülkelerdeki web sitesini başarılı bir şekilde çökertmeyi başardılar.

DDoS saldırısı nedir?

Dağıtılmış Hizmet Reddi (DDoS-Distributed Denial of Service ) saldırısında, çok fazla trafik yoğunluğu olan bir sunucuyu hedef almak için birden fazla ele geçirilmiş sistem kullanılır. DDoS saldırısı, hizmetlerini ve altyapılarını kaldıramayacak kadar trafikle bombalayarak hizmetleri engellemeyi hedefliyor.

Ne oldu?

Vikipedi, küresel çevrimiçi ansiklopedi 6 Eylül – 7 Eylül 2019 tarihleri ​​arasında aralıklarla hizmet kesintileri yaşadı.

“Wikipedia kötü niyetli bir saldırı sonucu bugün kesintili kesintiler yaşıyor. Erişimi geri yüklemek için çalışmaya devam ediyoruz. #wikipediadown, ”

Bu arada, Almanya’daki Wikipedia’nın resmi Twitter hesabı “Vikipedi’ye ev sahipliği yapan Wikimedia Vakfı’nın Wikimedia sunucusu şu anda büyük ve çok geniş bir DDoS saldırısıyla felç ediliyor. #Wikipedia ve kardeş projeleri bu nedenle geçici olarak kullanılamaz. Üzgünüm!” şeklinde Twit attı.

Hangi ülkeler etkilendi?

Saldırı 6 Eylül 2019’da (Cuma) başlatıldı ve İngiltere, Fransa, Almanya, İtalya, Hollanda, Polonya ve Orta Doğu’nun bazı bölgeleri dahil olmak üzere birçok ülkeyi hedef aldı.

Cevap neydi?

Wikimedia Vakfı, Wikipedia’nın dünyanın en popüler sitelerinden biri olduğu için bazen kötü niyetli aktörleri cezbettiğini söyledi. Wikimedia Vakfı, bu tür kötü niyetli tehdit aktörlerinin saldırılarını önlemek için riskleri düzenli olarak izlemek ve ele almak için özel sistemler  oluşturmuştur ve personel istihdam edilmiştir. dedi.

vakıf, site güvenliği mühendislik ekibinin saldırıyı durdurmak ve web sitesine erişimi geri yüklemek için çok çalıştığını söyledi.
Vakıf ayrıca, bu saldırılar herkesin bilgiye serbestçe erişme ve bilgi paylaşma konusunda temel haklarını tehdit ettiği için yapılan saldırıları kınadı.

About The Author

Reply