Twitter’ın Yeni Politikası Dolandırıcılığı Azaltmayı Amaçlıyor

Twitter platformda finansal dolandırıcılığı ortadan kaldırmak için yeni bir politika ilan etti. Politika, ciddi şekilde ihlal eden hesapların ilk tespitte kalıcı olarak askıya alınacağını söylüyor.

Twitter zaten bir spam politikasına sahip olsa da, bu politika neyin finansal bir aldatmaca oluşturduğunu ve özellikle onlarla ilgilendiğini tanımlar.

Politikanın detayları

“Twitter’ın hizmetlerini, bilgileri yapay olarak büyütmek veya bastırmak veya insanların Twitter’daki deneyimini manipüle eden veya bozan davranışlarda bulunmak amacıyla kullanamazsınız”  açıklanan politika bu şekilde başlıyor .

  • Politikayı ihlal eden faaliyetler arasında ilişki dolandırıcılığı, para çevirme düzenleri, sahte indirimler ve kimlik avı dolandırıcılığı yer almaktadır.
  • Politika, Twitter’da satışla ilgili sorunlar veya uygunsuz geri ödemeler gibi kişiler arasında ortaya çıkabilecek finansal anlaşmazlıkları yönetmez.
  • Bu politikanın ihlal edilmesi, önceki ihlallerin ciddiyetine ve geçmişine bağlı olarak farklı sonuçlara neden olabilir.
  • Sonuçlar arasında tweet silme ve diğerlerinin yanı sıra kara liste URL’leri de vardır.

Politikaya giden olaylar

Twitter son zamanlarda bir dizi kripto dolandırıcılığı tweetine ev sahipliği yaptı . Sahte hesaplardan insanlara bitcoin  hediyesi kazandıkları duyuruldu. Bu hediye bitcoinleri alabilmek ve hatta hediyeleri iki katına çıkarabilmek için bir web sitesine girip btc göndermeleri gerektiği söylendi.

Geçen yıl, ünlü gibi davranan birçok sahte hesap oluşturuldu ve hediyeler açıklandı. Dolandırıcıların tek bir gecede 5.000 dolar değerinde Ethereum kazandıkları bildirildi. Kimliğine bürünülmüş ünlüler arasında Elon Musk, Warren Buffet ve John McAfee bulunur.

Twitter, kimlik bilgilerini doğruladıkları taktirde bir iPhone veya bir otomobil kazanacaklarına işaret eden sahte bir PayPal kimlik avı dolandırıcılığını da tespit etti.

Kullanıcılar, bu politikayı ihlal eden tweet’leri ‘Tweeti Bildir’i, ardından’ Şüpheli veya spam ‘seçeneğine tıklayarak bildirebilirler. Sonrasında, tweet’in nasıl şüpheli veya spam olduğunu açıklayan seçenek seçildikten sonra bildirim gönderilebilir.

About The Author

Reply