Bu sefer olmadı : Dolandırıcısını dolandırdı

22 yaşındaki İrlandalı yüksek okul öğrencisi Ross Walsh, kendini internetten dolandırmak isteyen bir kişiyi dolandırdı. Öğrenci, dolandırıcının kendi hesabına göndermesini sağlamış olduğu yirmi beş sterlini bir yardım kuruluşuna bağışladı.

Ross Walsh ay başında kendini önemli bir bankacı olarak tanıtan “Solomon Gundi”den bir e-posta aldı.

Gundi, hisse senedi alım satımı yapan şirketine yatırım yapması için Walsh’tan 1000 sterlin istedi, “Şirketimin yarı hissesi karşılığında sizden 1000 sterlinlik yatırım yapmanızı istiyorum” dedi.

Walsh, eğlenme hedefiyle e-postaya hemen yanıt verdiğini söylüyor:

“Ona teklifini bir hayli enterasan bulduğumu, fakat 1000 sterlinin hakaret manasına geleceğini, o yüzden 50 bin sterlin yatırmak istediğimi söyledim. Sonra ona 50 bin sterlin yatırdığımı gösteren sahte makbuzu gönderdim. Hemen yanıt verdi. Bana paranın henüz hesabına geçmediğini söyledi.”

Bunun üstüne Walsh, Gundi’ye, bankasının hesabın sahte olmasından şüphelendiği için para transferini gerçekleştirmediğini anlattı.

Hatta Walsh, vergilendirilmeden kaçınmak için ikilinin şifreli konuşmasını bile önerdi. Önerdiği terminoloji, Gaelic Atletizm Birliği’nin bir spor dalı için kullanmış olduğu terminolojiydi.

‘Tuzağa düştü’
Walsh, Gundi’ye, bankasının para transferini yapmadan önce işlemin dolandırıcılık olmadığından emin olmak istediğini söyleyerek, bunun için yapması gerekenleri anlattı:

“Ona, bu hesabın sahte olmadığını kanıtlamak için, o hesaptan kendi hesabıma ufak bir miktar para gönderilmesi gerektiğini, aksi halde bankanın para transferi yapmayı reddettiğini söyledim. O zaman tuzağa düştü.”

Walsh hesabına yirmi beş sterlin gönderildikten sonra, Gundi’ye dolandırıldığını açıkladı.

“Solomon, sana bazı tavsiyelerde bulunmak istiyorum” diyen Walsh, ona bir kanser yardım derneğine yapmış olduğu yirmi beş sterlinlik bağışın dekontunu gönderdi.

İrlandalı öğrenci bu durumu polise bildirmemiş. “Solomon Gundi’nin hesabı kapatılmış.

Irish Times gazetesine konuşan Ross Walsh, internetten dolandırıcılık yapmaya çalışmakta olan bazı kişileri daha önce de dolandırdığını söyledi.

About The Author

Reply