Microsoft Outlook’ta 38 Dosya Türünü Daha Engelledi

Microsoft, kullanıcının bu dosya uzantılarına sahip ekleri indirmesini önlemek için Outlook web’de 38 dosya uzantısını engelledi.

Outlook, önemsiz postanın gelen kutusuna gelmesini önleyen yerleşik spam posta filtresi içerir. Şimdi Microsoft , mevcut OwaMailboxPolicy nesnelerinin BlockedFileTypes özelliğine 38 dosya uzantısı ekledi .

Önceden Outlook 104 dosya türünü engellemişti , şimdi Microsoft güvenliği artırmak için  38 dosya türü ekleyerek listeyi genişletti.

Bu dosya türleri Outlook engellenen uzantılara eklendiğinde, kullanıcıların bu dosya türleri ile ekleri karşıdan yüklemeleri engellenir.

Microsoft;”yeni engellenen dosya türleri nadiren kullanılır, bu nedenle çoğu kuruluş değişiklikten etkilenmez. Ancak, kullanıcılarınız etkilenen ekleri gönderip alıyorsa, artık bunları karşıdan yükleyemeyeceklerini bilmelidirler.”

E-posta adresinizi güvenceye almak, dijital dünyada, çevrimiçi yaptığınız tüm etkinliklerle ilgili en önemli güvenlik önlemlerinden biridir.

Engellenen Uzantılar – Outlook Web

Engellenen yeni uzantı türleri aşağıdadır

Python Uzantıları: ".py", ".pyc", ".pyo", ".pyw", ".pyz", ".pyzw"
Powershell Uzantıları: ".ps1", ".ps1xml", ".ps2", ".ps2xml", ".psc1", ".psc2", ".psd1", ".psdm1", ".psd1", ".psdm1"
Dijital Sertifika Uzantısı: ".cer", ".crt", ". der "
Java tabanlı uzantılar: " .jar "," .jnlp "
Diğer uzantılar: " .appcontent-ms "," .settingcontent-ms "," .cnt "," .hpj "," .website "," .webpnp "," .mcf "," .printerexport "," .pl "," .theme "," .vbp ",".xbap "," .xll "," .xnk "," .msu "," .diagcab "," .grp "

Microsoft Exchange Server hesabı kullanıyorsanız ve engellenen ekleri listeye eklemek istiyorsanız, bu işlem Exchange Server yöneticisiyle iletişime geçerek yapılabilir.

About The Author

Reply