Akıllı Kamera Gizliliği Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Akıllı ev teknolojisinin maliyeti düşerken, çoğumuz internete bağlı cihazlar kuruyoruz. Akıllı prizler, akıllı hoparlörler, akıllı ampüller ve şimdi akıllı kameralar, hepsi hayatımızı biraz daha kolaylaştırmak için tasarlandı.

Akıllı kameralar giderek daha popüler hale geliyor. Uyuyan bebeklerimizi, yaşlı akrabalarımızı veya evcil hayvanlarımızı kontrol etmemize izin veriyorlar. Kapının önünde kimin olduğunu ve birinin kırıp zorla girip girmediğini görebiliriz. Kameralar internete bağlı olduğundan, kamera yayınlarını dünyanın her yerinden kontrol edebiliriz.

Akıllı kameralar hackerlar için cazip bir hedef vardır. Bazıları sadece ne izlediğinizi görmek için meraktan bu sistemlere girecekler.  Diğerleri kurbanlara şantaj yapmak için kullanılabilecek utanç verici kareler arayarak görüntüleri izleyecektir.

Bilmeniz gereken güvenlik zafiyet noktaları

Akıllı kameraların nasıl çalıştığı hakkında biraz bilgi sahibi olursanız ele alınması gereken iki önemli zayıf noktayı anlayabilirsiniz.

  1. Ev WiFi bağlantısı

Çoğu akıllı kamera, kablosuz olarak ev WiFi’nize bağlanır. Cihaz yanlış yapılandırılmışsa, bilgisayar korsanları bağlantıyı şebekenin geri kalanına girmek için kullanabilir. Ayrıca yayın akışınızı ele geçirebilirler, böylece ne yaptığınızı – çocuklarınızı, evinizi veya kameranın başka herhangi bir şekilde ne gösterdiğini görebilirler.

  1. Bulut depolama hesabı

Google Nest ve Amazon Cloud Cam gibi kameralar otomatik olarak video görüntülerini buluta yükler. Sistem bu şekilde telefonunuza push uyarıları gönderebilir veya dünyanın herhangi bir yerinden kayıtlara ve görüntülere kolayca erişmenizi sağlar.

Veri aktarılırken hackerların aktarım akışını durdurmasını engellemek için veriler şifrelenir. Ancak, çevrimiçi hesap şifrenizi kırmayı başarırlarsa, arşiv video görüntülerine erişebilirler. Ayrıca kameranın kontrolünü de alabilirler.

Akıllı kameranızı nasıl daha iyi koruyabilirsiniz

Akıllı kameraları kurarken insanların yaptığı en yaygın hata, yönetici şifresini değiştirmemektir. Bu, Wi-Fi erişiminize erişen herkesin kameraya bağlanabileceği anlamına gelir çünkü giriş bilgileri zaten bilinir. Kameranızın güçlü bir şifre ile korunduğundan emin olmalısınız .

İkinci hata, bulut hesabınız için kısa ve zayıf bir şifre seçmektir. Akıllı bir kameranız olsun veya olmasın, video depolamak için olanlar da dahil olmak üzere tüm çevrimiçi hesaplarınız için güçlü şifreler seçmelisiniz.

Üçüncüsü, akıllı kamera üreticileri, hataları ve güvenlik boşluklarını yamalayan yazılım güncellemelerini düzenli olarak yayınlar. Kamera yazılımınızın güncel olup olmadığını kontrol etmeli ve piyasaya sürüldüğü anda herhangi bir yamayı uygulamalısınız.

Akıllı kamera güvenliği roket bilimi değildir, ancak biraz daha hazırlık gerektirir. Bu ipuçları akıllı kamera  sızıntılarından daha iyi korunmanıza yardımcı olur.

Tags:

About The Author

Reply