Fidyeci Anahtarı Bu Sefer Bedava Verdi

HildaCrypt Ransomware’in arkasındaki geliştirici, fidye yazılımının özel şifre çözme anahtarlarını serbest yayınlamaya karar verdi. Bu anahtarlarla, potansiyel mağdurların dosyalarını ücretsiz olarak kurtarmalarını sağlayacak bir şifre çözücü yapılabilir.

Yeni bir fidye yazılımı veya bir çeşidi bulunduğunda, araştırmacıların Twitter’da fidye yazılımı hakkında paylaşmaları çok yaygındır. Araştırmacı GrujaRS, bu hafta yeni bir fidye yazılımı türevi keşfetti ve onu bir STOP değişkeni olarak tanımladı .

Cıvıldamak

Dün gece, geliştirici araştırmacıya, onun yanlış bir kimlik olduğunu ve aslında HildaCrypt Ransomware’in bir varyantı olduğunu söylemek için temasa geçti.

Bu iletişimin bir parçası olarak, geliştirici  fidye yazılımı için ana özel şifre çözme anahtarlarını  yayınlamaya karar verdi.

Bu anahtarlarla, mağdurların dosyalarını bedavaya geri alabilmelerini sağlayan bir şifre çözücü yapılabilir.

Çıkış HildaCrypt Şifre Çözme Anahtarları
HildaCrypt Ransomware Şifre Çözme Anahtarları

Anahtarları Michael Gillespie’ye verdikten sonra, geçerli oldukları ve onları kullanan bir şifre çözücünün yayınlandığı doğrulandı .

Anahtarları görüntülemek veya bunlara dayalı bir şifre çözücü oluşturmak isteyenler  buradan erişilebilir .

HildaCrypt eğlence için yaratıldı

BleepingComputer dün gece fidye yazılımı geliştiricisi ile iletişim kurdu ve HildaCrypt’in sadece eğlenmek için yapıldığı ve “aslında eğitim amaçlı bir şey” olduğu geliştirici tarafından söylendi.

Ayrıca “hildacrypt hiç bir hedefte kullanılmadı” ve “bazı kötü çocuklar bu fidye dosyalarını ele geçirir ve kullanır diye anahtarları serbest bıraktık” dedi.

Daha fazla tartışmadan sonra, geliştirici muhtemelen fidye yazılımının geliştirilmesini durduracaklarını ve bunun yerine siber güvenlik topluluğunun daha meşru çabalarına katılmaya odaklanacaklarını söyledi.

About The Author

Reply