Twitter İstemeden Bilgilerimizi Sızdırmış

Geçtiğimiz aylarda Twitter hakkında birçok güvenlik ihlali haberi okuduk. Kiminde parolalarımızın düz metin halinde tutulduğu kiminde gizli kullanıcıların twitlerinin kamuya açık olduğu kiminde de API hatası yüzünden özel mesajların (DM) başkalarına gittiği güvenlik ihlalleri idi bunlar. Şimdi de Twitter’a kayıt olurken verdiğimiz e-posta ve telefon bilgisinin reklam verenlerle istemeden! paylaşıldığı ortaya çıktı.

Bir blog gönderisinde şirket, ‘Özel Hedef Kitleler ve Ortak Hedef Kitleler reklam sistemindeki bir ‘hata’nın, kullanıcıların güvenlik nedenleriyle sağladığı bilgileri reklamverenlerin kendi pazarlama listelerine dayalı olarak hedefli reklamlar yayınlamak için yanlışlıkla kullandığını belirtti.

Twitter, “Bir reklamveren pazarlama listesini yüklediğinde, güvenlik amacıyla Twitter hesap sahibinin e-posta veya telefon numarasına dayalı olarak Twitter’daki kişileri eşleştirebiliriz. Bu bir hataydı ve özür dileriz” dedi.

heyecan uyarlanmış izleyici kitlesi

Twitter, kullanıcıların 2 faktörlü korumayı etkinleştirmek için geçerli bir telefon numarası vermelerini gerektirdiğinden, ,güvenlik anahtarlarını veya doğrulayıcı uygulamaları seçmeyi istemiyorlarsa bu hatadan korunabileceklerini söyledi.

Bununla birlikte Twitter, hiçbir kişisel verinin reklam ortaklarıyla veya Uyarlanmış Kitle özelliğini kullanan diğer üçüncü taraflar haricinde paylaşılmadığını garanti etmiştir.

Sosyal ağ şirketi, bu hatadan kaç kullanıcının etkilendiğini bilmediğini de belirtti. Fakat güvenlik kaynakları bu hatanın tüm kullanıcıları etkilemiş olabileceğini söylediler.

Twitter, “Bundan kaç kişinin bundan etkilendiğini kesin olarak söyleyemeyiz, ancak şeffaf olmak için herkesi haberdar etmek istedik” dedi.

 

“17 Eylül itibariyle, bunun gerçekleşmesine izin veren ve artık reklamcılık için veya güvenlik amacıyla toplanan telefon numaralarını veya e-posta adreslerini kullanmayan bir çözümü u ele aldık.”

Geçen yıl Facebook, kullanıcılarının 2FA koruması için verdiği telefon numaralarını kullanırken yakalandı; ancak, bu durumda FTC-Federal Ticaret Komisyonu, şirketi bu verileri kasıtlı olarak reklam amacıyla kullanmakla suçladı; bu, FTC’nin bu yıl Temmuz ayında Facebook’a  5 milyar dolar para cezası vermesinin sebeplerinden biri haline geldi .

 

Tags:

About The Author

Reply