Fortinet Endpoint Security Firması enSilo’yu Satın Aldı

Fortinet, güvenlik çözümlerini geliştirmek ve güçlendirmek amacıyla San Francisco merkezli uç nokta (endpoint security) güvenlik şirketi enSilo’yu satın aldığını açıkladı.

Satın alma ile Fortinet, enSilo’nun algılama ve yanıt teknolojisini, Güvenlik Ağı çerçevesine ekleyerek , kuruluşların farklı ağ güvenliği bölümlerini tek bir yerden yönetmelerini sağlayacak.

EnSilo’nun satın alınması Fortinet’e tehditlere karşı otomatik koruma, insan kaynaklı olaya müdahale, saldırıların önlenmesi için kod izleme teknolojisi ve veri sızma ve fidye yazılımlarının önlenmesi, IoT cihazları için erişim kontrolü, yüksek düzeyde ölçeklenebilir şirket içi ve bulut dağıtımları ve uç nokta güvenliği işlevselliği dahil olmak üzere çok çeşitli özellikler sunar.

enSilo teknolojisi zaten Fortinet’in FortiGate, FortiSandbox ve FortiClient ürünlerinde kullanılmış ve son nokta güvenlik firması Fabric programının bir üyesi olmuştur. Satın almanın ardından, enSilo teknolojisi FortiSIEM, FortiInsight UEBA ve FortiNAC çözümleriyle de entegre olacak.

Fortinet CEO’su ve kurucusu Ken Xie “İşletmeler  ağa daha çok bağlandıkça ve işlemler buluttan uçlara ve Nesnelerin İnterneti’ne doğru genişledikçe, dijital saldırı yüzeyi katlanarak genişledi ve güvenliği sağlamak  daha karmaşık hale geldi. Bu yeni ortamları yönetirken veya güvenceye alırken manuel tehdit avlama veya nokta güvenliği çözümleri etkisizdir. Bunun yerine, güvenlik ve ağın ağ hızlarında gelişmiş tehditleri engellemek için entegre edilmesi ve yönetilmesi gerekir, ”diyor

“EnSilo’yu alarak, uç noktaları ve ilgili kenar verilerini daha fazla korumak için Fortinet Security Fabric’imize otomatik, gerçek zamanlı algılama, koruma ve yanıt geliştirmeleri ekliyoruz.”

Anlaşmanın finansal şartları açıklanmadı.

Tags:

About The Author

Reply