UniCredit Bank’ın 3 Milyon Müşteri Bilgisi Sızdırıldı

İtalyan banka devi UniCredit, 3 milyon İtalyan müşterisinin verilerinin sızdırıldığını açıkladı. 1870 yılında kurulan UniCredit,  17 ülkede 8.500’den fazla şubesi bulunan Avrupa’nın önde gelen ticari bankalarından biridir.

Banka, siber korsanların müşteri kayıtlarını içeren bir dosyaya erişim sağladığını doğruladı. Banka ayrıca, tehlikeye atılan ayrıntılarla saldırganın müşteri hesaplarına erişemediğini veya yetkisiz işlemler yapamadığını ifade etti.

Banka yaptığı açıklamada “UniCredit siber güvenlik ekibi İtalyan müşterilerle sınırlı yaklaşık 3 milyon kişiyle tanımlanan grubu içeren 2015 yılında oluşturulan bir dosyayı kapsayan bir veri ihlali olayı tespit etti” dedi.

Açıklanan müşteri bilgileri, yalnızca isim-sy isim, şehir, telefon numarası ve e-posta gibi bilgileri içerir. Herhangi başka bir kişisel veri veya bankacılık detayı içermez.

İhlalin ardından, banka derhal bir soruşturma başlattı ve olayla ilgili polis dahil tüm makamlara bilgi verdi.

Öte yandan, İtalyan polisi, UniCredit dosyasından elde edilen detaylarla işlenen suçları bulmak için soruşturma başlattı.

UniCredit sözcüsü ihlalin nasıl olduğu hakkında ayrııntılı bilgi vermedi.  Banka ihlalden etkilenen kişilerle iletişim kurmaya başladı.

Bu olay ilk  değil. UniCredit, Eylül-Ekim 2016 ve Haziran-Temmuz 2017’de iki siber saldırının kurbanı oldu ve bu ihlaller 400.000 İtalyan müşteriyi etkiledi.

Banka, siber güvenliği artırmak için 2016’dan bu yana 2,4 milyar avro yatırım yaptıklarını söyledi.

 

About The Author

Reply