Dolandırıcılıkta Sahte E-Devlet Siteleri

Gün geçmiyor ki yeni yollar bulunmasın insanların dolandırılması için. Kredi Kartı hırsızları sürekli insanların zaafları üzerine oltalama(phishing) saldırıları yapmaktadır. Her gün yeni yollar ile sahte web siteleri kurularak kişilerin dikkatsizlikleri, zaafları gibi parametreler ile kredi kartı hırsızlıkları yapılıyor. Kredi Kartı hırsızları insanları tuzağa düşürmek adına hazırladıkları sahte web sitelerinin reklamlarını facebook, twitter, instagram gibi sosyal medya platformlarında yaparak daha fazla kullanıcı çekmeyi hedefliyor.

Sitemizin üniversite öğrencisi gönüllü editörlerine bir kahve ısmarlar mısınız?

Sosyal Medya platformlarında hazırlamış oldukları ilgi çekici içerikler ile kullanıcıları web sitesine çekerek onlardan kredi kartı bilgilerini alıyorlar.

Elde edilen bilgiler DarkNet, DeepWeb, Hack Forumları gibi ortamlarda satılıyor. Kullanıcı gerekli bilgileri girip Sorgula işlemini gerçekleştirdiğinde geri dönüş yapılacağı söyleniyor veya bir web sitesine yönlendiriliyor. Bu durumda teknik bilgisi olmayan biri işleminin başarıyla gerçekleştirildiğini düşünecektir.

Bilgiler saldırganın eline geçtikten sonra kısa süre içerisinde dünyanın birçok farklı yerinden kart bakiyesi bitene kadar kullanılır. Birçok kişinin kullanmasının başlıca nedeni izlerin takibinin zorlaştırılmasıdır.

Mağdur durumu fark edip ilgili mecrilere şikayetçi olduğunda hukuki süreç başlasa da birçok olayda saldırganlar bulunamıyor ve yaptıkları yanlarına kar kalıyor. Aidat İadesi gibi basit bir düşünceden yola çıkılarak binlerce kişinin kredi kartı bilgileri sanal ortamda satışa sunulabiliyor.

Kendimizi saldırılardan korumak adına ilk olarak mantığımızın sesini dinlemek daha sonrasında güvenlik yazılımları kullanmak, hakkında farklı platformlarda olumlu bilgi bulunmayan site ve yazılımlardan uzak durmak başlangıç için yeterli olabilir.

Sitemizin üniversite öğrencisi gönüllü editörlerine bir kahve ısmarlar mısınız?

Güvenlik Sistemlerinin en zayıf halkası insanlar olduğu ve bunu çok iyi kullanan dolandırıcılar, kredi kartı hırsızları, hackerlar her gün arttığı için kendimizi saldırılara korumak adına geliştirmeliyiz. Yetersiz kaldığımız zamanlarda bir uzmana danışarak bilgi almalı, temel seviyede kendi güvenliğimizi sağlayabilmek adına eğitimler edinmeliyiz.

Bu gün dolandırıcılar, telefonla arayarak kendisinin bankanın müşteri hizmetlerinden olduğunu veya bir polis memuru olduğu gibi yalanlar üzerine kurulu senaryolarla yüzlercemizi dolandırarak banka hesaplarımızı ele geçiriyorlar. Başıma gelmez demeyin bu gün Profesörler, Öğretmenler, Avukatlar bile paralarını poşete koyup yol kenarına bir dolandırıcının alması için bırakabiliyor.

Her geçen gün güvenlik teknolojileri gelişiyor olsa da insan faktörü daima sistemde bir açığın olmasına neden olacaktır.

About The Author

Reply