Dikkat Hotmail Şifrenizi Korsanlara Kaptırmayın

Hemen hemen her gün oltalama (phishing) saldırılarına dikkat çeken bir haber veya yazı paylaşıyoruz. Siber korsanlar Gmail, Hotmail, Twitter, Instagram şifrenizi çalmak için size sahte e-postalar gönderiyor. Bu e-postalardan biri de bu sabah bana geldi. Hotmail hesabımın 72 saat sonra kapatılacağına dair bir uyarı içeren e-postayı aşağıda görebilirsiniz.

 

Dikkat ederseniz e-posta her ne kadar Microsoft hesabi ekibinden ( imla yanlışları gönderene aittir ve Türk olmadığı izlenimi vermektedir. ) gelmiş gibi görünse de e-posta adreslerinden sahte bir mesaj olduğu anlaşılabilir. Eğer e-postalarınızı cep telefonu gibi mobil cihazlardan kullanıyorsanız ekran küçük olduğu için bu ayrıntıyı göremeyebilirsiniz.

Evet Hesabımı doğrula linkine tıkladığınızda Gmail bize bağlantının şüpheli olduğuna dair bir uyarı veriyor.

Uyarıya dikkat etmeden Devam et linkine tıklarsanız sizi resmi Microsoft giriş sayfasına benzeyen bir sayfa karşılıyor. Fakat sayfanın adresine dikkat ediniz. (imageuinfers.com) Buradan da sahte bir sayfa olduğu anlaşılabilir. Buna da dikkat etmeyip e-posta adresimizi girdik ve Next düğmesine tıkladık diyelim.

sonraki gelen ekranda da şifrenizi girip Sign in düğmesine tıkladığınızda geçmiş olsun. Bilgisayar korsanları Hotmail şifrenizi ele geçirdi.

 

Şifreyi doğru girsek bile hatalı olduğuna dair bir uyarı alıyoruz ve devam etmeyip sayfayı kapatıyoruz.

 

Sahtecilik için kullanılan alan adını sorguladığımızda birkaç gün önce (25 Kasım) kayıt edildiğini görüyoruz.

Zaten bu site çok uzun ömürlü olmayacaktır. Güvenlik ürünlerinin veri tabanlarına en kısa zamanda ekleneceği için Google Chrome, güvenlik duvarı  veya kullandığınız antivirüs yazılımı bu sitenin ziyaret edilmesini engelleyecektir. Fakat ilk saatlerde ne çaldılarsa kar.

Her zaman nereye tıkladığınıza dikkat edin.

About The Author

Reply