Tenable OT Güvenlik Şirketi Indegy’i Satın Aldı

Başta Nessus olmak üzere güvenlik açığı yönetimi çözümleri ile tanınan bir siber güvenlik şirketi olan Tenable, dün yaptığı açıklamada, operasyonel teknoloji (OT) ortamları için siber güvenlik çözümleri sağlayıcısı Indegy’yi 78 milyon $ karşılığında satın aldığını açıkladı.

Indegy, ICS (endüstriyel kontrol sistemleri )ağlarına görünürlük sağlayarak, ürün yazılımı, mantık değişiklikleri de dahil olmak üzere bir saldırıya işaret edebilecek değişiklikleri belirleyerek, endüstriyel kontrol sistemlerini (ICS) siber saldırılardan , içeriden ve operatör hatalarından (kötü amaçlı olmayan) koruyan bir platform sunar

Haziran 2019’da Indegy, bulut teknolojilerini ve gerçek zamanlı tehdit istihbarat paylaşımını kullanarak kuruluşların OT ortamlarını izlemelerine ve korumalarına yardımcı olmak için tasarlanmış bir hizmet olarak siber güvenlik hizmetibaşlattı .

Bu devralım yoluyla Tenable, müşterilerinin BT güvenlik açıklarıyla birlikte OT güvenlik sorunlarını görüntülemelerine ve yönetmelerine ve BT ile OT’yi birlikte puanlama, eğilim ve kıyaslama yapmak için riske dayalı ölçümler sağlayacak bir platform sunmayı planlıyor.

Tenable Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Amit Yoran “Her sektördeki şirketler için, OT şimdi modern saldırı yüzeyinin bir parçası.dır CISO’lardan BT’nin yanı sıra OT sistemlerini de emniyete almaları isteniyor, ancak OT siber riskini BT riskiyle aynı şekilde yönetmek ve ölçmek için gerekli görünürlük ve teknolojiden yoksun Indegy, OT uzmanlığımızın ve zekamızın derinliğini ve güvenlik açığı yönetiminden varlık envanteri, konfigürasyon yönetimi ve tehdit tespitine kadar OT’ye özgü yeteneklerimizi genişletiyor” dedi.

2014 yılında kurulan Indegy , Temmuz 2016’da şirketin açıkladığı 12 milyon dolarlık A Serisi turu ve 2018 Ağustos’unda B Serisi finansman turu ile 18 milyon dolarlık bir fon dahil olmak üzere, 36 milyon $ ‘lık fon sağladı.

Indegy’nin satın alınması, 2020 yılında daha fazla bu alanda satın alma olacağının işareti oldu.Kasım 2018’de, ağ erişim güvenlik firması ForeScout Technologies SecurityMatters’ı yaklaşık 113 milyon dolar  karşılığında ve  Mart 2019’da, Endüstriyel siber güvenlik firması Dragos, NexDefense’i satın almıştı. Haziran 2019’da ise Cisco, OT siber güvenlik firması Sentryo’yu açıklanmayan bir meblağ karşılığında satın almayı planladığını duyurdu.

About The Author

Reply