Adobe Güncellemelerini Yapmayı Unutmayın

Adobe, Adobe Acrobat ve Reader, Photoshop CC, ColdFusion ve Brackets dahil olmak üzere yaygın olarak kullanılan dört yazılım için güncellemelerini yayımlayarak toplam 25 yeni güvenlik açığını giderdi.

Sitemizin üniversite öğrencisi gönüllü editörlerine bir kahve ısmarlar mısınız?

Bu kusurların on yedisi şiddeti açısından kritik olarak derecelendirilmiştir ve bunların çoğu yüksek öncelikli yamalar taşır ve bu da güvenlik açıklarının gerçek dünyadaki saldırılarda kullanılma olasılığının daha yüksek olduğunu gösterir, ancak şu anda açığın sömürüldüğüne dair bir bilgi yoktur.

Adobe Acrobat ve Reader for Windows ve macOS işletim sistemleri için yazılım güncelleştirmesi, 14’ü kritik olan toplam 21 güvenlik açığını gidermektedir ve açıkların şiddeti önemlidir.

Adobe Acrobat ve Reader yazılımlarında bulunan tüm kritik güvenlik açıkları başarılı bir yararlanma sonucu, rasgele kod yürütme saldırılarına yol açarak saldırganların hedeflenen sistemlerin tam denetimini ele geçirmesine olanak tanır.

Windows ve macOS için Adobe Photoshop CC, Fortinet’in FortiGuard Labs’ından Honggang Ren tarafından keşfedilen ve şirkete bildirilen iki kritik rasgele kod yürütme açığı için düzeltme yamaları içerir.

Sitemizin üniversite öğrencisi gönüllü editörlerine bir kahve ısmarlar mısınız?

Brackets için yazılım güncellemesi, Google Project Zero’dan Tavis Ormandy tarafından açıklanan kritik bir kod yürütme açığını gideriyor.

Adobe ColdFusion güncelleştirmesi, varsayılan yükleme dizininin güvenli olmayan devralınan izinleri nedeniyle oluşan önemli bir ayrıcalık yükseltme hatası için bir güvenlik yamasıyla birlikte gelir.

Şirket, kullanıcıların sistemlerini ve işletmelerini siber saldırılara karşı korumak için derhal yüklemeleri gereken her platform için güvenlik açığı bulunan dört yazılımın güncellenmiş versiyonlarını yayımladı.

Sisteminiz henüz yeni güncellemenin kullanılabilirliğini otomatik olarak algılamadıysa, Adobe yazılımınızda “Yardım → Güncellemeleri Kontrol Et” i seçerek güncellemeyi manuel olarak kurmalısınız.

About The Author

Reply