İran Devlet Destekli Bir Siber Saldırıyı Önlediğini Açıkladı

İranlı bir bakan Çarşamba günü yaptığı açıklamada, İran’ın son zamanlarda e-devlet altyapısını hedef alan “örgütlü bir siber saldırıyı” engellediğini söyledi.

ISNA ve Mehr haber ajanslarına göre, telekomünikasyon bakanı Muhammed Cevad Azari Jahromi, tehdidin ülkenin siber güvenlik kalkanı tarafından başarıyla tespit edildiğini ve püskürtüldüğünü söyledi. Bakan, saldırıyı  gerçekten büyük  ve devlet destekli olarak nitelendirdi.

Sitemizin üniversite öğrencisi gönüllü editörlerine bir kahve ısmarlar mısınız?

Şu anda hiçbir ayrıntıyı ifşa edemiyeceğini  ve ayrıca hangi ülkenin saldırıya teşebbüs ettiğini de henüz açıklayamadığını da sözlerine ekledi. Sonrasında saldırı hakkında bir rapor yayınlanması bekleniyor.

ISNA haber ajansı bakanlık yetkililerinin bu siber saldırının boyutunu araştırdığını söyledi.

Eylül ayı sonlarında, İran enerji sektörü, Tahran medyasının petrol tesislerinin bir siber saldırı tarafından kesintiye uğratıldığı yönündeki haberleri yalanladıktan birkaç gün sonra “fiziksel ve siber” saldırı tehdidinde tam alarm durumuna geldi.

Sitemizin üniversite öğrencisi gönüllü editörlerine bir kahve ısmarlar mısınız?

Washington, Riyad, Berlin, Londra ve Paris 14 Eylül’de Suudi petrol sektörüne zarar veren saldırıları nedeniyle İran’ı suçlamıştı. Tahran ise saldırılarla ilgili herhangi bir bağlantıyı reddetti.

BBM Genel Sekreteri Antonio Guterres bu hafta Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne sunduğu raporda, BM’nin bu aşamada İran’ın saldırıdaki rolünü doğrulayamayacağını söyledi. Guterres, saldırı hakkında soruşturmanı  sürdürülmekte olduğunu  ve bittiğinde Güvenlik Konseyi’ne sunulacağını belirtti.

About The Author

Reply