Hapishane Kameraları Hacklenip Youtube’da Canlı Yayınlandı

Tayland makamları, ülkenin güneyindeki bir hapishanedeki  gözetim kameralarının bir bilgisayar korsanı tarafaından hacklenip çevrimiçi yayınlandığını ve bu konuyu ayrıntılı araştırdıklarını söylediler.

Sitemizin üniversite öğrencisi gönüllü editörlerine bir kahve ısmarlar mısınız?

Tayland medyası, videonun Salı günü birkaç saat boyunca BigBrother’s Gaze adlı bir hesaptan YouTube’da canlı olarak yayınlandığını bildirdi. Birkaç farklı güvenlik kamerasından mahkumların kalabalık hücrelerde bulunduğu gözleniyordu.

Bir Islah Dairesi yetkilisi, güneydeki Chumphon eyaletindeki Lang Suan Hapishanesi’ndeki güvenlik kamera sisteminin Tayland dışından kimliği belirsiz bir kişi tarafından hacklendiğini doğruladı.

Birçok gözetim kamerası, diğer cihazlarla birlikte çevrimiçi olarak Nesnelerin İnterneti veya IoT olarak bilinen şeylerle bağlantılıdır. Bu tür öğelerin güvenliği genellikle kullanıcıları tarafından ihmal edilir ve yetkisiz tarafların erişimine izin verir.

Bu tür bilgileri açıklama yetkisi olmadığı için kimliğinin açıklanmasını istemeyen bir yetkili, bakanlığın olayı İnternet’te canlı yayına rastlayan bir muhabirden öğrendiğini söyledi.

Islah Dairesi Genel Müdürü Polis Albay Narat Sawettanan cezaevine güvenlik kamerası sistemini kapatma ve olayı soruşturma emri verdi. Ayrıca hapishane komutanına polise şikayette bulunmasını bildirdi.

Haberde bahsedilen görüntüler ilgili Youtube kanalından silinmiş görünüyor.

Twitter,Facebook,Linkedln gibi Sosyal Medya Hesaplarımızdan Bizi Takip Etmeyi Unutmayın. 

About The Author

Reply