Cep Telefonlarını Kilitleyen Korona Takip Uygulaması

Korona virüsü dünyada gündem olurken siber korsanlar boş durmuyor. Korona virüsü takip uygulaması şeklinde kendini gösteren bir android zararlı yazılımı cep telefonlarını şifreleyerek para talep ediyor.

Kötü Amaçlı Korona Virus İzleyici

Domaintools güvenlik araştırmacıları , kullanıcının Android cihazını kilitleyen ve fidye ödemesini isteyen kötü amaçlı bir Coronavirus izleyici uygulaması tespit etti.

İyi haber, kötü amaçlı yazılımın resmi Google Play mağazası aracılığıyla değil, web sitesi coronavirusapp [.] sitesi aracılığıyla dağıtılmasıdır.

Uygulama, bir uygulama indirme yoluyla mevcut gerçek zamanlı Coronavirus salgını izleyicisine sahip olduğunu iddia ediyor. Ön tarafa yüklenen uygulama, ısı haritası dahil COVID-19 hakkında izleme ve istatistiksel bilgileri gösterir.

Sıcaklık haritası

Ama arka planda, daha önce görülmeyen fidye yazılımı ile zehirlenmiş, “CovidLock” adlı uygulama çalışıyor.

Zararlı yazılım bir şifre değişikliğine zorlayarak telefonu kilitliyor ve tehdit oyuncuları telefonun kilidini açmak için 48 saat içinde 250 $ ‘lık bitcoin istiyor.

CovidLock, uygulamayı yüklerken bir kilit ekranı saldırısı başlatan yeni bir fidye yazılımıdır, tamamlandığında ekranı kilitler ve depolamayı şifrelerse cihaz yöneticisi izinleri ister.

Ayrıca, fidye notu, fidye notu ödenmezse, tüm kişilerinizin, resimlerinizin ve videolarınızın silinmesi hakkında bir tehdit içerir.

Fidye notu

Fidye notu, kullanıcıların fidye ödemek için kullanacağı  bir Bitcoin cüzdan kimliği içerir, bitcoin adresi şu anda fidye ödeyen hiçbir kurbanı gösteriyor.

Her zaman resmi marketler haricinde uygulama indirmemeye ve cihazımızda bir güvenlik yazılımı kullanmayı ihmal etmeyelim.

About The Author

Reply