Verileriniz Dark Web’e Sızmış mı Öğrenin

Web güvenlik şirketi ImmuniWeb bu, işletmelerin ve devlet kurumlarının bilgilerinin karanlık web’e sızıp sızmadığını kontrol etmelerini sağlayan ücretsiz bir araç duyurdu.

ImmuniWeb’in Domain Security Test‘ine entegre edilen yeni özellik, her tür kuruluşa yalnızca ana web sitesi URL’lerini girerek mevcut durumlarını kontrol etme seçeneği sunar.

Günde ortalama 50.000 ücretsiz test sunduğunu söyleyen ImmuniWeb, hack forumlarına ve yeraltı pazar yerlerine, ayrıca çalınan verilerin sunulduğu, işlem yapıldığı veya reklamı yapılan derin, karanlık ve yüzey web’deki özel IRC kanalları ve Telegram sohbetlerini, web sitelerini ve diğer konumları takip ediyor.

Bu tür veriler, ihlal edilen web sitelerinden, sunuculardan ve SaaS platformlarından çalınan oturum açma kimlik bilgilerini ve diğer veri sızıntılarını içerir.

Ücretsiz hizmeti kullananlar için şirket, giriş bilgilerini veya şifreleri göstermeden toplam miktar, risk puanı ve verilerin sınıflandırılmasını içeren sonuçlar sağlar. Olaylar hakkında daha fazla bilgi sadece kimlik doğrulaması ile mümkündür.

ImmuniWeb’in ücretsiz Community Edition hizmeti, kuruluşların web sitelerinde eski ve güvenli olmayan yazılımları tanımlamalarına yardımcı olur; GDPR ve PCI DSS gereksinimlerine uygunluğu kontrol edip; mobil uygulamalardaki güvenlik açıklarını ve şifreleme ve gizlilik sorunlarını tespit edip; web ve e-posta sunucularının trafiği düzgün bir şekilde şifrelediğinden ve gereksinimlere uyduğundan emin olun.

ImmuniWeb CEO’su ve kurucusu Ilia Kolochenko “Her büyüklükteki kuruluşlar, Karanlık Web’deki verilerinin sessizce çoğalmasından kaynaklanan tehlikeli siber tehditlere kademeli olarak maruz kalmaktadır. Güvenilir bir üçüncü tarafın güvenliği ihlal edildiğinde, olayı hızlı bir şekilde tespit etmek ve böylece hafifletmek neredeyse imkansızdır. Dış kaynak kullanımının daha fazla yayılması ve bulut ve SaaS tabanlı çözümlere doğru kayma, aşamalı olarak riski daha da ağırlaştırıyor ”diyor. 

About The Author

Reply