DDoS Yapan Adam 5 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı

Sonradan Amerikan vatandaşı olan Iran doğumlu Kamyar Jahanrakhshan, bir çok medya ve kamu bilgi sitesine DDoS saldırısı yapmaktan suçlu bulundu ve 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

İran’da Kamyar Jahanrakhshan olarak doğan ve  ABD vatandaşı olduğunda adını Andrew Rakhshan olarak değiştiren zanlı,  bu yılın Şubat ayında ABD Adalet Bakanlığınca kendisine yöneltilen bilgisayar sahtekarlığı suçunu kabul etti.

Rakhshan federal hapishanede beş yıl hapis cezasına çarptırıldı ve 520.000 dolardan fazla tazminat ödemeye mahkum edildi. Alacağı azami ceza, kabul edilen savunma anlaşması kapsamında 60 ay hapis cezası olarak değiştirildi.

Sanık 2013 yılında Kanada’da bazı suçlara karışmış ve sonrasında ceza almış. Kendisinin ceza aldığı hakkında bilgiler yayınlayan Amerika kaynaklı web sitelerine öncelikle bir isim benzerliği olduğunu ve bu bilginin kaldırılmasını istediği, talebi karşılık görmeyince rüşvet teklif ettiği bu da karşılık bulmayınca ilgili siteleri DDoS saldırısı ile tehdit ettiği ortaya çıktı. Başarılı DDoS girişimlerinden sonra hedef sitelerle irtibata geçtiği, hüküm giydiğini itiraf ettiği ve saldırılarla övündüğü ve ek saldırılarla tehdit ettiği de yaşanan ilginç olayların sadece bir kısmı.

Ragebooter, ItsFluffy vb daha sonraları FBI tarafından kapatılan DDoS hizmeti satan yerleri kullanan zanlı, bir çok saldırıda amacına ulaştı ve bilgilerini kaldırtmayı başardı.

Rakhshan’ın ayrıca 2017’deki duruşmada  birden fazla kez yalan söylemekle adaleti engellediği de tespit edildi.

About The Author

Reply