Office 365 Belgeleri Düzenlemeden Önce Tehdit Taraması Yapıyor

Microsoft , güvenilmeyen belgeleri riskler ve bilinen tehditler için denetleyerek Korumalı Görünüm tarafından sağlanan korumayı genişleten Office 365 Güvenli Belgeler güvenlik özelliğinin genel kullanılabilirliğini duyurdu.

Şubat ayında özel önizlemede başlatılan Güvenli Belgeler, Korumalı görünümde açılan belgeleri tarayıp kullanıcıların bir karar verilene kadar bunları düzenlemesini engellemek için Microsoft Defender Gelişmiş Tehdit Koruması’nı (ATP) kullanır.

Korumalı Görünüm, kullanıcıların tehditlerden korunmak için çoğu düzenleme özelliğinin devre dışı bırakıldığı, güvenli olmayabileceği kabul edilen belgeleri açmak için salt okunur bir Office modudur.

Microsoft, “Korumalı Görünüm, kuruluş dışından kaynaklanan belgelerin güvenli olmasına yardımcı olsa da, insanlar çoğu zaman belgenin güvenli olup olmadığını düşünmeden koruma alanından çıkarlar ve organizasyonlarını savunmasız bırakırlar.” dedi..

Eylemdeki Güvenli Belgeler
İşlemdeki Güvenli Belgeler ( Microsoft )

Güvenli Belgeler özelliğinin etkinleştirildiği uç noktalarda, Korumalı Görünüm’de açılan tüm güvenilmeyen dosyalar, burada ayrıntılı olarak açıklanan gizlilik ve veri işleme kurallarına uygun olarak Microsoft Defender ATP tarafından yüklenecek ve taranacaktır .

Kurumsal kullanıcıların kuruluşlarının dışından gelen güvenilmeyen belgelerin etkin taranması sırasında, müşterilerin Korumalı Görünüm’den çıkmaları ve içeriği düzenlemeleri engellenir.

Dosyaların kötü amaçlı içerik bulunmadığı tespit edilirse, kullanıcılar Korumalı Görünümden çıkabilecektir. Belgenin güvensiz olduğu kabul edilirse, kullanıcılar Uyarılmış Görünümden çıkmaları konusunda uyarılır ve engellenir.

“Yöneticiler, kullanıcıların Yönetici portalındaki kötü amaçlı senaryolar için atlamayı ve ‘Düzenlemeyi Etkinleştirmeyi’ yapılandırabilir.”

Kuruluşlarındaki kullanıcılar için Güvenli Belgeleri yapılandırmak için (özellik varsayılan olarak devre dışıdır), Güvenlik Yöneticilerinin  Office 365 Güvenlik ve Uyum Merkezi’ni kullanmaları gerekir .

Güvenli Belgeleri Etkinleştirme
Güvenli Belgeleri Etkinleştirme

Güvenli Belgeler Office 365 güvenlik özelliği, artık Windows istemcilerindeki Ticari ve Eğitim müşterileri için Microsoft 365 E5 ve E5 Güvenlik lisanslarına sahip tüm Office 365 ProPlus müşterileri için kullanılabilir.

Kaynak

About The Author

Reply