Gana’lı Hacker İşlediği Mali Suçlardan Dolayı ABD’ye İade Edildi

Afrika ülkesi Gana’dan bir hacker, yetkililerin milyonlarca dolarlık kayba neden olduğunu ifade ettiği çeşitli siber suç planlarındaki rolü nedeniyle yakın zamanda Amerika Birleşik Devletleri’ne iade edildi.

27 yaşındaki Ganalı Maxwell Peter, 2017’de federal bir büyük jüri tarafından telefon dolandırıcılığı, bilgisayar dolandırıcılığı, kara para aklama ve kimlik hırsızlığı gibi suçlar nedeniyle diğer birkaç kişiyle birlikte suçlandı.

Savcılara göre, şüpheli, iş e-posta güvenliği ihlali (BEC), aşk dolandırıcılığı, altın satın alma dolandırıcılığı, çek dolandırıcılığı, avans ücreti dolandırıcılığı ve kredi kartı dolandırıcılığı yapan Afrika merkezli bir siber suç grubunun bir parçasıydı.

Bir BEC saldırısında, siber suçlular 2016 yılında Memphis merkezli bir emlak firmasının sistemlerini hack’lediler. Şirketi kandırmak için sahte e-posta adresleri ve VPN’ler kullandılar ve parayı Afrika’ya ileten ABD merkezli para katırlarına yatırmak için kandırdılar.

Adalet Bakanlığı, “İddianamede, hem para hem de mal olarak bu suç faaliyetlerinden elde edilen gelirin hem suç ortağı hem de karmaşık bir ağ aracılığıyla Amerika Birleşik Devletleri’nden çeşitli İnternet dolandırıcılıkları yoluyla işe alınmış farkında olmadan bireylerce  Afrika’daki yerlere nakledildiğini ve / veya transfer edildiğini iddia ediyor.  Sanığın özellikle bu suçların ilerletilmesi için ‘Sandra Lin’ takma adını yarattığı ve kullandığı iddia ediliyor. ”

Bu planlara dahil olan bazı kişiler hala kayıp durumdayken, diğer yedisi çoktanyargılandı. Şüphelilerden bazıları yıllarca hapis cezasına çarptırılırken, diğerleri hapis cezasını bekliyor. Bir kişinin davası ise devam ediyor.

Kaynak

About The Author

Reply