Shopify Çalışanları Müşteri Verilerini Çaldı

Online e-ticaret platformu Shopify, destek ekibindeki iki kötü niyetli çalışanının belirli müşterilerin işlem kayıtlarına erişmeye girişmesinin ardından bir veri ihlali olduğunu duyurdu.

Shopify Inc., 2006 yılında kurulan Kanadalı çok uluslu bir e-ticaret şirketidir ve şirketin yaklaşık 175 ülkede 1.000.000’den fazla müşterisi vardır.

Şirket, olayı öğrendikten sonra bu kişilerin Shopify ağına erişimini sonlandırdıklarını ve olayı kolluk kuvvetlerine ilettiklerini söyledi.

Şu anda FBI ve diğer uluslararası kuruluşlarla bu suç eylemlerine ilişkin soruşturmalarında çalışıyoruz. Shopify, kullanılan verilere ilişkin kanıtımız olmasa da araştırmanın ilk aşamalarındayız ve etkilenen satıcıları alakalı olduğu şekilde güncelleyeceğiz dedi.

Shopify, olayın teknik güvenlik açığı nedeniyle olmadığını ve müşterilerin çoğunun etkilenmediğini doğruladı. Şirket, bu kötü niyetli çalışanların yaklaşık 200 müşterinin kayıtlarına eriştiğine inanıyor.

Erişilen veriler, e-posta, ad ve adres gibi iletişim bilgilerinin yanı sıra satın alınan ürünler ve hizmetler gibi sipariş ayrıntılarını içeren, etkilenen müşterilerden ifşa edilen verilerdir.

Shopify,  kredi kartı numaralarının veya diğer hassas kişisel veya finansal bilgilerin bu olayın parçası olmadığını söyledi.

Ekiplerimiz, bu sorunu çözmelerine ve endişelerinden herhangi birini ele almalarına yardımcı olmak için etkilenen satıcılarla yakın iletişim halindedir. Shopify’da bu etkinlikleri hafife almıyoruz. Platformun kötüye kullanımına karşı sıfır toleransımız var ve topluluğumuzun gizliliğini ve ürünümüzün bütünlüğünü korumak için harekete geçeceğiz .

Kaynak

About The Author

Reply