Kuzey Koreli Hackerlar Kripto Soygunlarında 100 Milyon Dolar Daha Kazandı

Kuzey Kore’nin ünlü hacker grubu Lazarus, kripto para şirketlerine yönelik iki yeni saldırıyla yaklaşık 100 milyon dolarlık kripto para çalınmasına neden oldu.

Tallinn merkezli ödeme geçidi CoinsPaid, bu haftaki bir güncellemede 37.3 milyon doların şirketten çalındığını açıkladı.

“Sanırız Lazarus’un CoinsPaid’e yönelik saldırının çok daha başarılı olmasını bekliyordu,” denildi.

“Saldırıya yanıt olarak, şirketin uzman ekibi sistemlerimizi güçlendirmek ve etkileri en aza indirmek için çalıştı ve Lazarus’un rekor düşük bir ödülle kalmasını sağladı. Gerçekten de güvenlik önlemlerimiz ve prosedürlerimiz sayesinde CoinsPaid, daha yüksek oranda kayıp yaşanmasını önledi.”

Milyonlarca dolarlık kayıplara rağmen, müşteri fonlarının etkilenmediğini, ancak platformun kullanılabilirliğinin zarar gördüğünü kabul eden şirket, “Kısmi kesintinin ardından hizmetlerimiz, yeni güvende olan ortamda teker teker çalışmaya başlıyor. Bazı küçük detayları düzenlemek ve sistemin sorunsuz çalışmasını sağlamak için birkaç gün daha sürebileceğini tahmin ediyoruz,” dedi CEO Max Krupyshev.

CoinsPaid, neden saldırıyı Lazarus’a atfettiğini açıklamadı, ancak çalınan kripto paranın hareketini hızlıca izlemek için çeşitli blok zinciri analiz araçlarını kullandığını açıkladı.

İlgili haberlerde, Lazarus’un geçtiğimiz Pazar günü kripto ödeme sağlayıcısı Alphapo’ya yönelik daha büyük bir saldırıyla bağlantısı ortaya çıktı.

Blok zinciri uzmanı @ZachXBT, Twitter’da Alphapo sıcak cüzdanlarının başlangıçta Ethereum, Tron ve Bitcoin’de 23 milyon dolarlık bir kayıp yaşadığını açıkladı. Ancak daha sonraki günlerde bu orijinal tahmini güncelledi ve eksik Tron ve Bitcoin’de 37 milyon dolar daha bulunduğunu açıkladı, toplamı 60 milyon dolara çıkardı.

“Bu hack muhtemelen Lazarus tarafından yapıldı çünkü bunlar zincir üzerinde çok belirgin bir iz bırakıyorlar,” dedi.

About The Author

Reply