Google Cloud Chronicle Güvenliği, SOAR ve SIEM Çözümlerini Birleştiriyor

Google Cloud, özellikle güvenlik operasyonları (SecOps) alanında, güncellenmeyen yöntemler ve araçlarla yeni tehditlerle mücadele eden aşırı yüklü ekiplerin siber güvenliğini değiştirmeyi hedefliyor.

Google, yükselen tehditlere karşı etkili güvenlik için son teknoloji fikirlerine ve çözümlere odaklanıyor.

Bu nedenle Google, gelişmiş tehdit istihbaratı etrafında Google Cloud Chronicle Security’yi tanıttı.

Chronicle Security Operations, işletmelere daha hızlı tehdit tespiti ve incelemesi için Google ölçeğinde büyük miktarda veriyi inceleme imkanı sunuyor.

Google, tehlikelerin ötesinde sadece veri toplamanın gerekliliğini biliyor.

Google’ın entegre Chronicle SIEM ve SOAR’ı, birleştirilmiş uyarılar ve durumlar ile hızlı karar verme için basitleştirilmiş tehdit tespiti, inceleme ve yanıt sunar.

Etkili modern güvenlik operasyonları, derin tehdit anlayışı ve özelleştirilmiş istihbarat uygulamalarını gerektirir.

Google, Chronicle Security Ops’u Tehditin Uygulanması için Zenginleştirilmiş Olay Verilerini kullanarak proaktif tehdit tespiti için geliştiriyor. Bu, Google Cloud, Mandiant ve VirusTotal gibi güvenlik platformlarından zenginleştirilmiş olay verilerini kullanır.

Chronicle SecOps’ta AI tabanlı önceliklendirme, her müşterinin ortamına uygun tehdit odaklı çalışmayı sağlarken zenginleştirilmiş olaylar özelleştirilmiş aramalar ve tespitlere yardımcı oluyor.

Ayrıca, Chronicle SecOps, kullanıcıların Mandiant’ın keşiflerini dakikalar içinde kullanarak gerçek zamanlı tehdit görünümleri sağlayan ihlal analizlerini içeriyor.

Google Cloud Chronicle Security

Google’ın Mandiant ASM entegrasyonu, tüm Chronicle SecOps kullanıcılarına sunulan bu özellik, giriş noktalarını belirleme, incelemeleri zenginleştirme ve potansiyel etkiye dayalı önceliklendirme konusunda yardımcı oluyor.

Duet AI ile Chronicle SecOps, tehdit tespitini, incelemeyi ve yanıtı basitleştirerek savunmacıların etkinliğini artırıyor.

Chronicle SecOps’taki Duet AI, vaka özetlerini otomatikleştirir, tehdit bağlamı ve yanıt önerileri sağlar. Ayrıca, etkili sorgu iyileştirmeleri için doğal dil aramasını mümkün kılar.

Yapay zeka performansını artırırken, Chronicle için Mandiant Hunt, yeni çalışanlara veya önemli eğitimlere yatırım yapmadan beceri eksikliklerini gidererek profesyonel tehdit avı sunuyor.

About The Author

Reply