Netflix Şifreniz Çalınmış Olabilir

Netflix, Hulu, Amazon ve Sling gibi yayın hizmetlerini kullanan milyarlarca abonenin parolaları çalındı, bu kullanıcılar için tehlikeli sonuçlar doğurabilir.

Hiç Netflix hesabınızı birinin kullandığı hissine kapılıyor musunuz? Paranoyak olduğunuzu düşünmeyin, sizden sonra hesabınıza girmeyeceklerini nereden biliyorsunuz?

Netflix, Hulu, Amazon, PlayStation Vue ve Sling şifrelerinin rutin olarak çalındığı ve çevrimiçi satıldığı ortaya çıktı. Birçok insan için bu sadece küçük bir sıkıntı olabilir. Banka  şifreleriniz ile bu  akış servislerinde aynı şifreleri kullanırsanız, gerçek bir sorunla karşılaşabilirsiniz.

Bir teknoloji güvenlik şirketi olan Akamai’nin yakın tarihli bir raporu,  25 milyar e-posta adresi ve şifre kombinasyonunun çevrimiçi çalındığını ve satıldığını söylüyor .

İlk parola ele geçirme işleminin bilgisayarınıza yerleştirilmiş kötü amaçlı yazılımlardan gelmesi muhtemel olsa da, hırsızlar bir parolaya sahip olduklarında, çeşitli hesaplarda deneyeceklerdir.

Hesabını çalan kişinin şifreleri değiştirmemesi, yeni profiller oluşturmaması veya hesabın görünümünü değiştirmemesinden dolayı, hesabınızın güvenli olup olmadığını anlamak genellikle zordur.

Cord Cutters News bu olayı bir süredir takip ediyor ve hesabınızın tehlikeye girip girmediğini öğrenmek için birkaç ipucuna sahip.

Birinin hesabınızı kullanıp kullanmadığını bulmanın en hızlı yolu, bağlı cihazları kontrol etmektir. Genellikle, bilmediğiniz cihazları kaldırabilir ve ardından şifreyi değiştirebilirsiniz.

Problemi tamamen önlemek için, bilgisayarınızı ve telefonunuzu güncel tuttuğunuzdan emin olun. Otomatik güncellemeleri açmak riskinizi en aza indirecektir. Tarayıcınızı güncellemek de çok önemlidir.

Ve elbette, yapabileceğiniz en önemli şey, bankacılık şifrelerinizin Netfilix şifrenizden farklı olduğundan emin olmaktır.

Dailydot

About The Author

Reply