Siber Korsanlar LG’yi Hacklediklerini İddia Ediyor

Siber Korsanlar LG’yi Hacklediklerini İddia Ediyor

Maze olarak bilinen fidye yazılımlarının arkasındaki siber suçlular, LG Electronics’in sistemlerine sızdıklarını ve son derece hassas bilgiler elde ettiklerini iddia ediyor.

Maze fidye yazılımı operatörleri, büyük organizasyonları hedeflemekle ve sadece dosyalarını şifrelemekle kalmayıp, aynı zamanda fidye ödenmediği sürece dosyaları çalmak ve onları herkese açık hale getirmekle tehdit etmeleriyle de biliniyorlar.

Hackerlar son zamanlarda LG’nin sistemlerini ihlal ettiklerini iddia ettiler ve elektronik devinin sistemlerinden alınan dosyaları gösteren birkaç ekran görüntüsü yayınladılar.

Siber suçlular, LG tarafından büyük bir telekomünikasyon şirketi için geliştirilen bir ürünün kaynak kodunu aldıklarını söylediler. Şirketin ismini vermediler, ancak bir ekran görüntüsündeki dosyaların adlarından AT&T olabileceğini gösteriyor.

Bilgisayar korsanlarının LG'den çalındığını iddia ettiği dosyalar

Siber suçlular, siber güvenlik firmaları veya devlet kurumlarından yardım arayan şirketlerin, bilgileri sızdırıldıktan sonra yüz milyonlarca dolar ödeyebileceklerini söylüyorlar.

ST Mühendislik, MaxLinear , Conduent ve MJ Brunner’a ödeme yapmayı reddeden ve sonuç olarak ciddi mali kayıplar yaşayacağına inandıkları şirketleri örnek olarak sundular .

Bilgisayar korsanları kurbanların kendilerine ödeme yapmalarının daha düşük maliyetli olacağını aynı zamanda pazarlığa açık olduklarını bildirdiler. Aynı zamanda sistemlerini gelecekteki saldırılara karşı korumalarına yardımcı olacak kapsamlı bir güvenlik raporu vaat ettiler.

Kaynak

About The Author

Reply