Firefox Opera’ya Rakip Oldu

Mozilla, çevrimiçi etkinliğinizi şifrelemeyi ve web sitelerinin ve reklamverenlerin sizin hakkınızda bildiklerini sınırlamayı amaçlayan bir tarayıcı uzantısı olan Firefox Private Network adlı yeni bir gizlilik odaklı VPN hizmeti başlattı . 

Firefox Özel Ağ hizmeti şu anda beta olarak kullanılıyor ve Mozilla’nın yeni başlattığı “Firefox Test Pilot” programının bir parçası olarak yalnızca ABD’deki masaüstü kullanıcıları için resmi olarak piyasaya sürülmeden önce yeni deneysel özellikleri denemelerini sağlayan bir program. Firefox Test Pilotu programı ilk olarak üç yıl önce şirket tarafından başlatıldı, ancak bu yıl Ocak ayında kapatıldı. Şirket şimdi programı geri getirmeye karar verdi ancak bazı değişikliklerle.

Firefox Özel Ağı – Mozilla’nın VPN Hizmeti

Diğer VPN servislerinde olduğu gibi , Firefox Özel Ağ da IP adresinizi üçüncü taraf çevrimiçi izleyicilerden gizler ve genel Wi-Fi kullanırken ziyaret ettiğiniz web sitesi ve finansal bilgileriniz gibi hassas bilgilerinizi korur.

Mozilla, Firefox Özel Ağının (Firefox Private Network)  “bağlantınızı ve kişisel bilgilerinizi her yerde ve Firefox tarayıcınızı kullandığınız her yerde korumak için web’e güvenli, şifreli bir yol sağladığını” söyledi.

Firefox Private Network diğer VPN servisleriyle aynı şekilde çalışır .

firefox özel ağı

Firefox Özel Ağ VPN hizmeti ayrıca, uzaktaki bir proxy sunucusu koleksiyonuyla İnternet’teki her gezinme etkinliğini şifreler ve  böylece gerçek konumunuzu / kimliğinizi gizler ve devlet ve ISS’niz de dahil olmak üzere üçüncü tarafların bağlantınızı gözetlemesini engeller.

Firefox Özel Ağ uzantısı için gerçek proxy sunucuları, en büyük ve en hızlı CDN, DNS ve DDoS koruma hizmetlerinden birini sunan Cloudflare tarafından sağlanır.

Cloudflare tarafından veri toplanması konusunda endişe duyanlar için Mozilla, Cloudflare’nun hangi verileri toplayabileceğini ve bu verileri ne kadar süreyle saklayabileceğini sınırlamak için “güçlü gizlilik kontrolleri” vaat ediyor.

Cloudflare, “Cloudflare yalnızca aktif bir Mozilla uzantısına sahip tarayıcılar aracılığıyla Cloudflare proxy’sine gönderilen HTTP/HTTPS istekleri yle ilgili sınırlı miktarda veri gözlemler,” diyor.

 

“Talepler Cloudflare proxy’sine gönderildiğinde, Cloudflare IP adresinizi, eriştiğiniz İnternet mülkünün IP adresini, kaynak bağlantı noktasını, hedef bağlantı noktasını, zaman damgasını ve Mozilla tarafından sağlanan ve Firefox Özel Ağı olduğunuzu belirten bir jetonu izleyecektir. Tüm Proxy Verileri 24 saat içinde silinecek. “

Firefox VPN Hizmetine Nasıl Kaydolunur?

Firefox Özel Ağı şu anda yalnızca masaüstünde çalışmakta ancak VPN beta uygulamasından sonra mobil kullanıcılar için de kullanılabilir olduğuna inanılmaktadır.

Firefox Özel Ağ hizmeti şu anda ücretsiz olsa da, Mozilla, şirketin gelecekte kendi kendine sürdürülebilir kalması için hizmet için olası fiyatlandırma seçeneklerini araştırdığını belirtti.

Şimdilik bir Firefox hesabınız varsa ve Amerika Birleşik Devletleri’nde ikamet ediyorsanız , Firefox Özel Ağ web sitesine kaydolarak Firefox VPN hizmetini ücretsiz olarak test edebilirsiniz .

Masaüstünüze yüklendikten sonra, Firefox Özel Ağ uzantısı, Firefox web tarayıcınızın araç çubuğuna bir geçiş ekler, böylece istediğiniz zaman kolayca açıp kapatabilirsiniz.

About The Author

Reply