Siber Güvenlik Danışmanı, BT firmasını gasp ettiği iddiasıyla tutuklandı.

Eski siber güvenlik danışmanı, 1.500.000 dolar ödenmediği takdirde gizli bilgileri ifşa etmekle tehdit ederek bir BT şirketini hedef aldı. Vincent Cannady, New York merkezli bir bilgi teknolojisi altyapı hizmetleri sağlayıcısındaki güvenlik açıklarını değerlendirmek üzere görevlendirilmişti.

Ancak iş akdinin sona ermesinin ardından, Cannady’nin şirketin verdiği bir dizüstü bilgisayarı kullanarak şirketin ağından gizli bilgileri indirdiği iddia edildi. Adalet Bakanlığı’na göre, Cannady, şirketin kendisine istihdam ayrımcılığı yapıldığını iddia ederek 1,5 milyon dolar ödenmediği takdirde bilgileri ifşa etmekle tehdit etti.

Veri hırsızlığı iddialarıyla karşılaştığında Cannady’nin taleplerini artırdığı ve hatta medyayı da devreye sokarak şirketin itibarına zarar verebilecek ifşa girişimlerinde bulunduğu bildirildi.

 

“Adalet Bakanlığı’nın açıklamasına göre, eski BT danışmanı, gasp girişimlerine personel şirketini de dahil etti. Cannady, şirketten belirtilmemiş ayrımcılık ve duygusal sıkıntı iddialarını çözmesini talep etti. Ancak bu talepler karşılanmadığında, dava açılması halinde elindeki tüm belgeleri yayımlamakla tehdit etti. “Bu belgelerin, şirketin itibarını zedeleyeceğini ve yatırımcı güvenini sarsacağını” ekledi.

Özellikle, “10 yıllık bir Mevduat Sertifikası karşılığında 1,5 milyon dolar” talep etti; bu da belgelerin imha edildiğine dair bir tasdikname ve yayın yasağı satın alınmasını içeriyordu.”

❖ Adalet Bakanlığı

 

Şikayette, sanığın önceki işvereninin davayı kolluk kuvvetlerine havale etmesini engellemek için defalarca güvence talep ettiği belirtiliyor.

Cannady, suçlu bulunması halinde, genellikle gasp suçlamalarıyla karşı karşıya kalacaktır; bu, tehdit veya şiddet kullanarak ticarete müdahaleyi içeren 18 U.S.C. § 1951’e göre suçlanması anlamına geliyor.

New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesi tarafından belirlenecek olan Gasp suçunun en yüksek cezası 20 yıl hapis cezasıdır.

About The Author

Reply