İşte Twitter’da güvende olmanızı sağlayan 5 özellik

Son yıllarda sosyal medya üzerinden gerçekleşen siber saldırıların sayısında ciddi bir artış yaşanırken bu tehlikelerin önüne geçmek kısmen de olsa mümkün.

Milyonların bir araya geldiği ve pek çok konuyu tartışabildiği ya da fikir alışverişinde bulunabildiği Twitter’da örneğin, tanımadığınız kişilerden istemediğiniz türden mesajlar almak şüphesiz pek çoğumuzun başına gelmiştir. İşte bu ve bu gibi durumları önlemek ve güvenlik adına en iyi sonucu almak için günlük hayatımızda sıklıkla kullandığımız ve milyonları bir konu ya da olay etrafında birleştirmeyi başaran sosyal medya platformu Twitter güvenlik tarafında etkili özellikler sunuyor.

Twitter’da herkesin kendi deneyimlerini yaratabilmesi ve denetleyebilmesi için birçok özellik mevcut. Bu platformu kendi alanımız haline getirmeye yardımcı olan en iyi 5 özelliğe birlikte göz atalım.

1. Sessize alma

Bir Twitter hesabını “sessize almak”, o hesabın tweetlerini zaman tünelinizde görmeyeceğiniz anlamına gelir. Bu, tweetlerine ilgi duymadığınız kişilerle de arkadaş kalabilmenin en iyi yolu.

Bu Twitter hesapları sessize alındıklarında bildirim almıyor, sizler de bu hesaplar tweetlerinde sizden bahsettiklerinde veya size direkt mesaj gönderdiklerinde haberdar olabiliyorsunuz. Takip etmediğiniz Twitter hesaplarını da sessize alabilir, bu hesapları uyarılarda görmenizin önüne geçebilirsiniz.

Bir hesabı sessize almak, o hesabı engellemek veya takip etmeyi bırakmaktan farklıdır. Sessize aldığınız hesapların bu bilgiye ulaşmaları mümkün değildir. Bu özelliği tek tuş ile siz de deneyebilirsiniz. Sessize alınan hesaplar hakkında detaylı bilgi için tıklayın.

Twitter hesaplarının yanı sıra, belirli kelimelerin, kullanıcı isimlerinin, emojilerin veya hashtaglerin geçtiği tweetleri de sessize alabilirsiniz. Kelime ve etiketleri sessize alma özelliği hakkında detaylı bilgi için tıklayın.

2. Fotoğraf etiketleme

Bir fotoğrafta arkadaşlarınızı etiketlemek birbirinize bağlı kalmanın en iyi yollarından biridir, ancak bazıları bu anların daha özel kalmasını tercih edebilir. Bu durumda fotoğraflarınızı sadece arkadaşlarınızın etiketlemesine izin verebilir, herkesin etiketlemesine izin verebilir veya hiç kimsenin etiketlemesine izin vermeyebilirsiniz.

Fotoğraf etiketleme ayarlarını nasıl değiştirebileceğinizi öğrenmek için tıklayın.

3. Keşfedilebilirlik

Twitter’da önem verdiğiniz kişi ve arkadaşlarınızı bulmak hepimize harika bir deneyim sağlıyor. E-mail adresiniz veya telefon numaranız ile iletişim kurmak daha da kolaylaşıyor. Ancak, bu özelliklerden faydalanmak istemeyebilir ve Twitter hesabınızın keşfedilebilir olmasına engel olabilirsiniz.

Nasıl yapacağınızı öğrenmek için tıklayın.

4.Engel

Engel, diğer hesaplarla nasıl etkileşim kurduğunuzu kontrol etmenize yardımcı olan bir özelliktir. Bu özellik herkesin belirli hesapların kendileriyle bağlantı kurmasını, tweetlerini görmesini ve onları takip etmesini kısıtlamaya yardımcı olur. İsterseniz, her hesabı anında engelleyebilirsiniz. Engellediğiniz kişi sizin tweetlerinizi göremez ve size mesaj atamaz.

Bu hesap sahipleri çıkış yaptıklarında hesabınız kilitli değilse tweetlerinizi görmeye devam edebilirler. Birini engellediğinizde sizin profilinize giderse ve bulamazsa sizin kendisini engellemiş olduğunu anlar. Detaylı bilgi için tıklayın.

5.Kalite filtresi

Kalite filtresi açıldığında, bazı sinyaller kullanarak gördüğünüz tweetlerin kalitesini artırabilirsiniz, hesap kaynağı ve davranışı gibi. Filtrelerin aktif olması, yinelenen tweetleri veya otomatik görünen düşük kaliteli içerikleri bildirimlerinizden çıkartır. Ancak bu filtre takip ettiğiniz veya yakın zamanda etkileşime geçtiğiniz hesaplar için geçerli değildir.

Bu özelliği nasıl aktif hale getirebileceğinizi görmek için tıklayın.

About The Author

Reply