Google, Parola Denetimi Aracı’nın Kullanımını Genişletiyor

Google, Şifre Kontrolü (Password Checkup) aracının Hesap şifresi yöneticisine eklendiğini ve şirketin YouTube, Haritalar ve Asistan için bazı yeni güvenlik ve gizlilik özellikleri açıkladığını duyurdu.

Chrome’un uzantısı olarak Şubat 2019’da yayınlanan Password Checkup, kullanıcılar bir üçüncü taraf veri ihlaline maruz kaldıkları bilinen bir kimlik bilgilerine sahip bir web sitesine girdiklerinde bir uyarı göstermek için tasarlanmıştır.

Parola Denetimi artık Google Hesabı’ndaki parola yöneticisine eklendi. Bu entegrasyon, Google’ın kullanıcıları yalnızca şifreleri üçüncü taraf ihlallerinde tehlikeye atıldığında değil, aynı zamanda farklı web sitelerinde şifreleri yeniden kullanmaları durumunda ve şifrelerinin zayıf olması durumunda da uyarmasını sağlar.

Gelecekte, Google, Parola Denetimi’nin doğrudan Chrome’a ​​entegre olacağını ve kullanıcıların uzantıyı yüklemeye gerek kalmadan araçtan yararlanacağını söylüyor.

Google Çarşamba günü The Harris Poll tarafından yapılan bir çevrimiçi güvenlik tüketici anketi sonuçlarını açıkladı. ABD’deki yaklaşık 3.500 kişiyle yapılan araştırmaya göre  katılımcıların,% 75’inin şifrelerini takip etme görevinden rahatsız olduğunu ve neredeyse 1/4’ünün  “abc123”, “password” ve “123456” gibi ortak ve zayıf şifreler kullandığını göstermiştir.

Katılımcıların dörtte birinden fazlası bir başkasının şifresini tahmin etmeye çalıştığını kabul etti ve % 17’si başarılı olduğunu iddia etti. Çalışma ayrıca % 43’ünün başka birinin aktif şifresine sahip olduğunu ve  şifresini biriyle paylaştığını itiraf ettiğini gösterdi.

Her 10 Amerikalıdan 4’ü kişisel bilgilerinin çevrimiçi olarak ele geçirildiğini ve bunun sonucunda neredeyse yarısının para kaybettiğini söylerken, sadece %45’i veri ihlalinden sonra şifrelerini değiştireceklerini söyledi.

Google ayrıca, kullanıcıların güvenlik ve gizliliğini artırmak için tasarlanmış çeşitli özellikler ortaya koyduğunu da bildirmiştir . İlk olarak, Google Haritalar’a gizli mod eklenmiş ve kullanıcıların uygulamalarında gördükleri içeriği kişiselleştirmek için Haritalar etkinliklerinin kullanılmasını önleme olanağı sağlanmıştır. Özellik bu ay Android’e ve yakında iOS’a sunulacak.

Diğer bir özellik ise, YouTube geçmişlerini 3 ay veya 18 ay sonra otomatik olarak silinecek şekilde ayarlayabilen YouTube kullanıcıları içindir.

Google Asistan, aynı zamanda “Hey Google, verilerimi nasıl güvende tutarsınız?” Sorusunu sorarak, verilerini güvende tutma konusunda daha fazla bilgi edinebilen bazı gizlilik geliştirmeleri de gerçekleştiriyor. Google, sana söylediğim son şeyi sil ”ya da“ Hey Google, geçen hafta sana söylediğim her şeyi sil. ” diyerek etkinlik geçmişini de kaldırabilecekler.

Tags:

About The Author

Reply