Mahkemeye Kimlik Avı Saldırısı Yaptı 12 Yıl Ceza Aldı

Teksas Katy’den 33 yaşındaki Oriyomi Sadiq Aloba, yaklaşık 2 milyon kötü amaçlı kimlik avı e-postası göndermek ve yüzlerce kredi kartı numarasını çalmak için  LASC (Los Angeles County Superior Court-Los Angeles Yüksek Mahkemesi ) bilgisayar sistemini kullanmaktan suçlu bulundu ve 145 ay (12 yıl) hapis cezasına çarptırıldı.

Aloba ve ortakları, Temmuz 2017’de bir mahkeme çalışanının e-posta hesabını ele geçirerek LASC’yi hedef aldılar. Daha sonra bu hesabı mağdurun çalışma arkadaşlarına kimlik avı e-postaları göndermek için kullandılar ve kullanıcıların LASC e-posta adreslerini ve şifrelerini isteyen sahte bir web sitesine yönlendirdiler.

Binlerce kişi e-postayı alırken, yüzlerce kişi giriş bilgilerini kimlik bilgilerini saldırganlara averdi; bu durumda saldırgan ele geçirdiği e-posta hesaplarını yaklaşık 2 milyon kimlik avı e-postası göndermek için kullandı.

İkinci kimlik avı e-postası dalgası American Express, Wells Fargo ve diğer şirketlerden geldiğini iddia ediyordu ve alıcıların bankacılık giriş bilgilerini, kişisel bilgilerini ve kredi kartı bilgilerini isteyen bir web sayfasına bağlantılar içeriyordu.

Aloba’nın e-posta hesabı, kurbanların sahte American Express web sitesinde tanıttığı bilgileri alacak şekilde ayarlandı.

Araştırmacılar, Aloba’nın evinde arama emri çıkarırken, tuvalette bir parmak izi, banyo lavabosunda hasarlı bir iPhone ve kırık ekranlı bir dizüstü bilgisayar buldular.

Temmuz ayında Aloba, telefon sahtekarlığı, telefon dolandırıcılığı, korumasız bilgisayara beş yetkisiz erişim  gibi suçlardan suçlu bulundu.

Aloba’nın çaldığı kimlik ve kredi kartı bilgilerini kullanan Brooklyn’den  28 yaşındaki sanık Robert Charles Nicholson, Haziran ayında telefon dolandırıcılığı yapmak için komplo kurmaktan suçlu bulundu. 4 Kasım’da hapis cezasına çarptırılması bekleniyor.

Aloba tarafından kimlik avı kitlerini geliştirmek üzere kiraladığı diğer üç sanık, ABD dışında ikamet ediyordu ve yakalanamadılar.

*Katy, Amerika Birleşik Devletleri’nin Teksas eyaletinin Harris ilçesinde yer alan bir şehirdir. Şehrin nüfusu  2015 yılında 16,158’dir.

 

 

About The Author

Reply