Nijeryalı Siber Korsan İşlediği Finansal Suçlar Nedeniyle ABD’ye İade Edildi

Bir Nijerya vatandaşı işlediği çoğunlukla BEC ağırlıklı olmak üzere finansal suçlar nedeniyle Amerika Birleşik Devletleri’ne iade edildi.

ABD Adalet Bakanlığı’ ndan yapılan açıklamada, Gana’ nın Accra eyaletinde yaşayan 64 yaşındaki Babatunde Martins’ in telefon dolandırıcılığı, kara para aklama, bilgisayar dolandırıcılığı ve ağırlaştırılmış kimlik hırsızlığından yargılanacağı bildirildi.

Sitemizin üniversite öğrencisi gönüllü editörlerine bir kahve ısmarlar mısınız?

Martins ve arkadaşları, Haziran, Temmuz 2016’da ve 23 Ağustos 2017’de Memphis merkezli bir emlak şirketinin sunucularını ve e-posta sistemlerini hacklemekle  suçlandı.

Siber korsanlar, büyük finansal işlemleri tanımlamak ve ticari taraflarla sahte e-posta yazışmaları başlatmak ve fonları kontrol ettikleri hesaplara yönlendirmek için sahte e-posta adresleri ve sanal özel ağlar gibi karmaşık anonimleştirme teknikleri kullandı.

Gelirleri Afrika’daki nihai varış noktalarına yönlendirmek için ABD merkezli bir para  ağı kullanıldı.

Bu BEC programının bir parçası olarak, siber suçlular Memphis’teki şirketlere ve kişilere yüz binlerce dolarlık zarar verdi.

ddianamede, sanığın romantizm dolandırıcılığı, sahte çek dolandırıcılığı, altın satın alma dolandırıcılığı, peşin ücret dolandırıcılığı ve kredi kartı dolandırıcılığı yaptığı da iddia ediliyor.

Martins’in, bu suç faaliyetlerinin gelirlerini  Birleşik Devletler’den Afrika’daki konumlara nakletmek ve aktarmak için hem karmaşık hem de olaydan habersiz  bireylerden oluşan bir ağ oluşturmak üzere çeşitli İnternet dolandırıcılıkları kullandığı iddia ediliyor.

Sitemizin üniversite öğrencisi gönüllü editörlerine bir kahve ısmarlar mısınız?

İddianamede Martins, bu suçları işlemek için kullandığı Afriocean LTD adlı bir şirkete sahip olmak ve işletmekle de suçlanıyor.

Genel olarak, davalının ve suç ortaklarının, dünya genelinde mağdurlara milyonlarca zarar verdiğine inanılıyor.

Diğer beş kişi, saldırılara katılmaları nedeniyle suçlu bulunu. Bunlardan  Olufalojimi Abegunde 78 ay ve Javier Luis Ramos-Alonso,  31 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Tags:

About The Author

Reply