2019’da Öne Çıkan 15 Zararlı Yazılım Trendi

Virüsten koruma programları kötü amaçlı yazılımları algılamak ve kaldırmak için yorulmadan çalışsa da   kötü amaçlı yazılım tehditleri artıyor ve her zamankinden daha fazla bilgisayarı etkiliyor.

Sitemizin üniversite öğrencisi gönüllü editörlerine bir kahve ısmarlar mısınız?

Geçmişteki davranışları ve sorunları ortadan kaldırmak için atılan adımları analiz ederek , bu endüstrinin geleceği hakkında birkaç öngörüde bulunabiliriz. En yeni kötü amaçlı yazılım eğilimlerine, ana istatistiklere ve kötü amaçlı yazılımın Windows, Android ve Mac aygıtlarına etkilerine bakalım.

Bu makale aşağıdaki konularda bilgi sahibi olmanıza yardımcı olacaktır:

  • Kötü amaçlı yazılım endüstrisindeki büyük gelişmeler.
  • Yeni kötü amaçlı yazılım oluşturma eğilimleri.
  • Kötü amaçlı yazılım bulaşma oranlarının türleri.
  • Bölge ve sektörlere göre enfeksiyon oranları.
  • Farklı işletim sistemlerinin kötü amaçlı yazılım tehditlerini ele almasının yolları.

1. Amerikalılar siber suçlar konusunda gerçekten endişeli.

ABD’li Amerikalıların% 70’inden fazlası kişisel verilerinin bilgisayarlarından ve çevrimiçi ağlarından çalınmasından endişe duyuyor. Perspektif olarak, yalnızca% 24’ü terörizmden,% 17’si öldürülmekten endişe duyuyor.

Sitemizin üniversite öğrencisi gönüllü editörlerine bir kahve ısmarlar mısınız?

Bu korku kesinlikle haklı. Cinayet oranları oldukça düşüktür ve yıllardır düşüşe devam ederken, siber suç – özellikle günümüzde – her an her yere ulaşıp size dokunabilecek gibi görünüyor. Amerikalılar endişelenmekte haklılar.

Amerikalılar siber suçlar konusunda gerçekten endişeli.

2. Büyük Veri ihlalleri artıyor.

Ocak 2019, yaklaşık iki milyar hack olayının yaşandığı görüldü – 1,769,185,063 . Ek olarak, sık sık veri sızıntıları endişe verici miktarda kurbanı etkilemektedir.

En büyük sızıntı – Koleksiyon # 1 – öncelikli olarak önceki ihlallerin bir derlemesiydi, diğer kaynaklar 202 milyon Çin vatandaşından gelen verileri ve FBI araştırmalarının bir veritabanını içeriyordu.

Büyük Veri ihlalleri artıyor.

3. MS Office birincil bir saldırı noktasıdır.

.Exe dosyaları saldırganlar için tercih edilen silah olarak kullanılsa da, kullanıcılar onları tıklamamaları gerektiğini ve e-posta servislerinin gönderilmelerinin engellediğini fark ettiler. Ancak insanlar sıradan görünen .doc dosyalarından şüphelenme eğiliminde değiller ve bilgisayar korsanları bunu avantajları için kullanıyorlar.

Çoğu malware (% 38) şimdi Word belgesi olarak gizlenmiş olarak geliyor.MS Office birincil bir saldırı noktasıdır.

4. Ortalama ihlallerin maliyeti artmıştır.

Ya hackerlar daha iyi hale geliyorlar ya da daha pahalı hedeflere vuruyorlar (muhtemelen her ikisinin karışımıdır). 2018’de, ortalama veri ihlalinin maliyeti % 6,4 artarak 3,86 milyon dolara yükseldi. ABD’de ise 7.91 milyon dolar.

Ortalama ihlallerin maliyeti artmıştır.

5. Fidye yazılımı hiçbir yere gitmiyor.

Fidye yazılımının daha az yaygın hale geldiğine dair raporlar çok yanlış. Bu yıl, kuruluşlar ve bireyler, ya fidye yazılımı hasarını gidermenin bir bedeli olarak ya da bir fidye ödemesi karşılığında 11.5 milyar dolar ödeyecek.

Yerel yönetimler popüler bir hedef olmaya devam ediyor. Bu yıl, Jackson County, GA, Orange County, NC ve Baltimore, MD, önde gelen kurbanların listesine katıldı.

Fidye yazılımı hiçbir yere gitmiyor.

6. Kötü amaçlı yazılımlar giderek daha büyük bir mali boyuta ulaşıyor.

2015 yılında, kötü amaçlı yazılımın küresel maliyeti zaten şaşırtıcı bir şekilde 500 milyar dolardı. Ancak kısa bir süre içinde, siber suçun ekonomik ücreti dört kat artarak 2 trilyon ABD dolarına yükselmiştir .

Mevcut yörüngede, toplam maliyet 2021 yılına kadar 6 trilyon dolara ulaşacaktır .

Kötü amaçlı yazılım giderek daha büyük bir ücret alıyor.

7. Kriptojacking artıyor.

Bir kripto para birimi üretmek için bir şifreleme para biriminin bir madencisinin önemli miktarda CPU gücü kullanması gerekir. Kendi başına satın almak pahalı olabilir – ancak bir bilgisayar korsanı bu gücü çalabilirse ücretsizdir.

Cryptojacking malware CPU gücünüzü kullanmak için çalıyor ve 2018’in başında ayda 8 milyon denemeyle en hızlı büyüyen kötü amaçlı yazılımlardan bazıları Cryptojacking oldu.

Kriptojacking artıyor.

8. Telefonunuz için bilgisayar korsanları geliyor.

Telefonunuz şimdi büyük bir hedef. Mobil kötü amaçlı yazılım Android uygulamalarının eski sürümlerini hedefler ve kötü amaçlı uygulamalar artık hem Apple hem de Android uygulama mağazalarında bulunmaktadır. Her gün yaklaşık 24.000 kötü amaçlı uygulama engellenmektedir.

Bilgisayar korsanları telefonunuz için geliyor.

9. Sandığınız kadar hazır değilsiniz.

Zaten okuduğunuz sekiz noktaya rağmen, ev ağınız veya işiniz hala bir siber saldırı için hazır değil.

4.000’den fazla kuruluşun katıldığı bir anket, % 70’in üzerinde bir güvenlik ihlali için en temel girişim olsa bile  hazırlıksız olduğunu gösteriyor .

Düşündüğün kadar hazır değilsin.

10. Kimlik avı saldırılarına dikkat etmelisiniz.

Güvenlik bilinci eğitimi çağında bile, siber saldırıların büyük çoğunluğu phishing’den kaynaklanmaktadır. 10 siber saldırıdan 9’u basit bir kimlik avı e- postasıyla başlar ve kullanıcıları önemli bilgileri teslim etmeye kandırır.

Bu tür bir tehdide maruz kalmayacağınızı  düşünüyor olsanız bile, unutmayın phishing saldırıları her geçen gün daha da sofistike hale geliyor.

Kimlik avı saldırılarına dikkat etmelisin.

11. Kötü amaçlı yazılımların çoğu e-postayla gönderilir.

e-posta, siber saldırılarda temel dayanak noktasıdır. e-posta,  50.000 güvenlik olayında vakaların % 92’sinden sorumludur.

İkinci sırada ise% 6 oranında “tarayıcı indirme” gibi tarayıcı tabanlı kötü amaçlı yazılımlar bulunmaktadır.

Kötü amaçlı yazılımların çoğu e-posta yoluyla gelir.

12. Çoğu siber suçlu paranızı istiyor.

İntikam, endüstriyel casusluk, ulus devlet casusluğu ve basit aktivizm / vandalizm gibi nedenleri unutun – çoğu siber suçlu yalnızca paranızı istiyor.

Saldırganların% 76’sı finansal kazanımlar tarafından motive edilirken, organize suçlular saldırganların çoğunluğunu oluşturur.

Siber suçluların çoğu nakit ister.

13. Çoğu müşteri, verilerinin korunmadığını düşünüyor.

Şirketlerin güvenlik ihlallerinde  veri sızması nedeniyle, müşterilerin veri gizliliğinin hak ettiği korumayı almadığını hissetmeleri anlaşılabilir.

Tüketicilerin yalnızca% 25’i , verilerinin saldırılara, sızıntılara ve güvenlik ihlallerine karşı savunmasız olmadığını hisseder.

Çoğu müşteri, verilerinin korunmadığını düşünüyor.

14. Şirketler gizliliğe yatırım yapmaya başladı.

Tüketicilerin kendilerini güvende hissetmediklerine tepki olarak, büyük şirketler kitlesel müşteri terklerine yol açmak için siber güvenliğe yatırım yapmaya başlıyor.

Ancak önemli görünse de , güvenlikteki bu yatırımın sadece% 10’u müşterilerin gizlilik kaygılarını giderebilir.

Şirketler gizliliğe yatırım yapmaya başladı.

15. Hedefteki işletmeler küçük işletmelerdir.

Şirketinizde 1.000’den az çalışan varsa, kötü amaçlı yazılımlar için ana hedef sizsiniz .

Saldırıların% 60’ından fazlası, ciddi tehditlere karşı savunmak için büyük ölçüde bütçe ve işgücünden yoksun olan bu iş kategorisine yöneliktir.

Küçük işletmeler en duyarlı olanlardır.

Farkındalık Kötü Amaçlı Yazılımlara Karşı En İyi Savunmadır

Kötü amaçlı yazılım hala önemli bir sorundur. Şimdi her zamankinden daha fazla, bilgisayar korsanları hesaplarınızı kırmak, hassas bilgilerinizi toplamak ve sizden değerli bir şey çalmakla ilgileniyorlar.

Öncelikle bir anti virüs programı kullanmak önemli bir ilk adımdır, gelecekteki tehditlere karşı hazırlıklı olmak için gelişmelerden haberdar olmanız , en son kötü amaçlı yazılımları öğrenmeye devam etmeniz ve virüsten koruma, tarayıcı ve işletim sisteminizi düzenli olarak güncellemeniz gerekir .

Twitter,Facebook,Linkedln gibi Sosyal Medya Hesaplarımızdan Bizi Takip Etmeyi Unutmayın. 

Kaynak

About The Author

Reply