Twitter Android Uygulamasını Güncellemeyi Unutmayın

Twitter Android uygulamasındaki bir güvenlik açığı, bilgisayar korsanları tarafından hassas bilgiler elde etmek veya hesapların kontrolünü ele geçirmek için kullanılabilir.

Sitemizin üniversite öğrencisi gönüllü editörlerine bir kahve ısmarlar mısınız?

Twitter, Cuma günü uygulamanın iOS sürümünü etkilemeyen güvenlik açığını kapattığını söyledi. Şirket, maruz kalan kullanıcıları e-posta ve Twitter uygulaması aracılığıyla bilgilendirdiğini açıkladı.

Uygulamayı yamalı bir sürüme güncelleyemeyen kullanıcıların, hesaplarını olası saldırılara karşı korumak için Twitter’ın tarayıcı tabanlı sürümünü kullanmaları önerildi.

Twitter’a göre, güvenlik açığından doğrudan mesajlar, korumalı tweetler ve konum verileri gibi bilgiler elde etmek ve hatta hedeflenen kullanıcının hesabı üzerinde  kontrol elde etmek (örneğin, adına tweet veya doğrudan mesaj göndermek) için yararlanılabilir.

Hiçbir teknik ayrıntı açıklanmamış olsa da, sosyal medya devi, güvenlik açığından yararlanmanın “Twitter uygulamasının kısıtlı depolama alanlarına kötü amaçlı kodun eklenmesini içeren karmaşık bir süreç” olduğunu söylüyor.

Twitter , saldırılarda zayıflığın sömürüldüğüne dair hiçbir kanıt bulamadığını, ancak olasılığı tamamen göz ardı edemeyeceğini söyledi.

Twitter’ın kurucu ortağı ve CEO’su Jack Dorsey geçtiğimiz günlerde şirketinin sosyal medya için açık ve merkezi olmayan bir standart geliştirmekle görevlendirilecek beş açık kaynak mimar, mühendis ve tasarımcıdan oluşan bir ekibe fon sağlayacağını duyurmuştu .

Twitter,Facebook,Linkedln gibi Sosyal Medya Hesaplarımızdan Bizi Takip Etmeyi Unutmayın. 

Tags:

About The Author

Reply