Poloniex Veri Sızıntısına Karşı Şifreleri Sıfırladı

Poloniex kripto para ticareti platformu, Twitter’da dolaştığı iddia edilen kullanıcı adı ve şifre kombinasyonlarının listesini bulduktan sonra kullanıcı şifrelerini sıfırladı.

30 Aralık 2019’da kullanıcılar, Poloniex’ten ticaret sitesi için kullanıcı adlarının ve parolalarının Twitter’da dolaşan bir veri sızıntısına dahil edilmiş olabileceğini belirten bir e-posta almaya başladı.

Bu e-posta, sızıntıdaki bazı e-posta adreslerinin gerçek Poloniex hesaplarını içermediğini ancak güvenli olması için platformunun şifrelerini sıfırlamasını istiyordu.

E-postadaki bazı bilgilerin eksikliği nedeniyle bazı kullanıcılar bunun bir aldatmaca mı yoksa Poloniex’ten sahte bir e-posta mı olduğundan emin olamadı. Kısa süre sonra Twitter’daki Poloniex’in resmi destek hesabı, e-postanın yasal olduğunu ve kullanıcıların şifrelerini sıfırlamaları gerektiğini tweetledi.

Bu hesap listesinin nasıl oluşturulduğu tam olarak bilinmemekle birlikte diğer veri ihlallerde olduğu gibi sızdırılan hesapları kullanarak oltalama saldırıları yoluyla derlenmiş olabileceği düşünülüyor.

Eğer sizin de bir Poloniex’te hesabınız varsa şifrenizi sıfırlamanızı tavsiye ederiz. Bu e-postayı Poloniex’ten aldıysanız ve diğer sitelerde aynı kullanıcı adını ve şifreyi kullanıyorsanız hesabınıza brute force saldırılarını önlemek için şifrenizi bu diğer sitelerde de değiştirmenizi öneririm. 

Bu tür saldırılar genelde saldırganların farklı şirketin veri ihlallerinden sızan kullanıcı adlarını ve şifreleri derlemesi ve bu kimlik bilgilerini diğer sitelerdeki hesaplara erişmeye çalışmak için kullanması yoluyla ortaya çıkıyor. Bu tür saldırılar özellikle her sitede aynı şifreyi kullanan kullanıcılara karşı iyi çalışır.

Kimlik bilgilerinizin ve şifrelerinizin bu tür saldırılarda kullanılmasını önlemek için ziyaret ettiğiniz her sitede benzersiz şifreler kullandığınızdan emin olun. Güçlü ve benzersiz şifreleri hatırlamayı kolaylaştırmak için bir şifre yöneticisi kullanmanızı tavsiye ederim.

 

About The Author

Reply