Porto Riko Kimlik Avı Saldırısında 2,6 Milyon Dolar Kaybetti

Üst düzey bir yetkiliye göre, Porto Riko hükümeti e-posta kimlik avı dolandırıcılığına uğradıktan sonra 2.6 milyon dolardan fazla kaybetti.

Adanın Sanayi Geliştirme Şirketi finans direktörü Rubén Rivera Çarşamba günü polise yaptığı şikayette, ajansın parayı hileli bir hesaba gönderdiğini söyledi.

Rivera, polise yaptığı açıklamasına göre, devlet kurumunun parayı 17 Ocak’ta havale ödemelerine bağlı bir bankacılık hesabında değişiklik olduğunu iddia eden bir e-posta aldıktan sonra aktardığını söyledi.

Ajansın genel müdürü Manuel Laboy, Associated Press’e verdiği demeçte, yetkililerin olayı  bu hafta başlarında öğrendiklerini ve hemen FBI’ya bildirdiklerini söyledi. (E.N: Port Riko içişlerinde bağımsız ADB’ye bağlı bir ülkedir.) “Bu çok ciddi bir durum, sonunakadar araştırılmasını istiyoruz.”

Laboy, yetkililerin aldatmaca hakkında nasıl bilgi sahibi olduğunu, kimsenin işten çıkarıldığını veya şirketin operasyonlarının eksik fonlardan nasıl etkilendiğini söylemeyi reddetti. Yetkili, hükümet yetkililerinin parayı geri almaya çalıştığını ekleyerek birisinin ihmali olup olmadığını veya standart prosedürü takip etmediğini belirlemek için dahili bir soruşturmanın sürdüğünü söyledi.

“Bu olayların nasıl olabileceği konusunda spekülasyon yapamam,” dedi ve haberleri duyduktan sonra Porto Riko’luların ağır eleştirilerine değindi. Laboy, ajansının kamu fonlarının yönetimini çok ciddiye aldığını da sözlerine ekledi.

Polis, yorum için yapılan çağrılara geri dönmedi.

About The Author

Reply