Halka Açık Wi-Fi Kullananlar Tehlikede

Herkese açık Wi-Fi yararlı olsa da, her zaman tehlikelerle doludur. Kaspersky, siber suçluların kullandığı yolları açıklıyor ve onların önüne nasıl geçilebileceğini söylüyor.

İnternete her yerde, her zaman ücretsiz olarakbağlantı vermek artık bir lüks değil ve yaygınlaşıyor. Bir dakikadan fazla zaman harcanacak her yerde, metroda, kafelerde, halka açık üretimde, Wi-Fi hemen aranmaya başlanacak. Ancak bu yolculukların yanında bir risk var: Siber suçlularla yüzleşmek.

free_wifi

Halka açık bir Wi-Fi bağlantısının riskleri nelerdir?

Aslında, herkese açık Wi-Fi’ye bağlandığınızda, gerçekten veri şansı olasılığıyla karşı karşıya kalabilirsiniz. İnternet üzerinden birçok değerli bilgi gönderiliyor. Siber alanı kullanabilenler bilgisayar programlarına, özel yazılımlara erişebilir, özel hesaplar biriktirebilir ve hack yapabilirler. Sahip olduklarımız için, sohbet geçmişinden şantaj kullanabilecekleri bir kişi, örneğin bir arkadaş ya da başka bir şey gibi davranabilecekler.

Bir iş cihazıyla güvensiz bir ağa bağlanırsa, kendi sırlarının yanlış ellerine de inanır. Siber güvenlik amacıyla kullanıma uygun olmayan bir aygıta kötü amaçlı yazılım bulaşabilir ve bu yazılım güçlü bir etkin noktaya bağlanırken bile aygıtta kalır. Kaspersky, genel ağlarda güvende kalmak için yedi basit kuralı açıklıyor:

1. Herkese açık Wi-Fi konusunda dikkatli olunmalıdır

Özel bilgi alışverişi ne kadar önemli olursa olsun, şifresiz Wi-Fi ağları önemli bilgilerle iş yapmak için uygun ilişkiler değildir. Wi-Fi üzerinden gönderilen tüm güzergahlar aynı trafikte veya herkes tarafından, trendeki yolcular tarafından veya bazen belirtilebilir. Herkese açık Wi-Fi, haberleri okumak için istediğiniz kadar kullanılabilir, ancak hiçbir şekilde kullanılamamalıdır, aksi takdirde kişisel hesaplarınız korunabilir.

Bu arada, bir ağ şifresi olsa bile, bu kararlı olacağı anlamına gelmez. Bir saldırgan aynı şeye kolayca gidebilir. Bu tür şifreler, kafenin kuponlarına veya tabelalara yazılanlardır.

2. Hotspot işareti kontrol edilmelidir

Bazı siber suçlular kendi ağlarını oluşturabilir ve ilerlerken bir ağ üzerinden Wi-Fi’ye bağlanırken insanları bu ağlara çekebilir. Bu ağlara gerçek ağınkine benzer isimler koyarlar. Örneğin, Ourrestoran_avlayan olarak adlandırılan ismimizi ya da ourrestoran_avlanan olarak adlandırılan 10ran’ı, OURRESTORAN_ avlanan ismimizde ağlayan dolandırıcılar olabilir.

Yeni bir halkaya bağlanmadan önce bağlantı noktası güvenlik açıklarının adları denetlenmelidir. Doğru kelimelerle benzer şekilde belirtilmelidir.

3. Wi-Fi otomatik olarak devre dışı bırakılmalıdır

Modern cihazlar da açık “ağlara otomatik erişimi kolaylaştırmak için kolaylık sağlar; Sistem bu seçenek olarak etkindir. Ne yazık ki, bu aynı zamanda siber suçlulara da yardımcı oluyor ve çok çeşitli kötü amaçlı yazılım tuzakları arasından seçim yapabiliyorlar. Kullanılmadığı zaman Wi-Fi’den kapatıldı. (Bu da bir projeye harcanır) Ağlar devre dışı bırakılmak üzere bırakılır. Bu seçenek Wi-Fi ayarlarında kullanışlıdır. İşler halka açık Wi-Fi “unutma beni” ağlarını bit bit aşmalı.

4. Kimlik doğrulama hizmetleri için kullanıcı Wi-Fi bağlantılarının kullanılmasından kaçınılmalıdır

Onları bir banka, pasaport ve diğer güvenlik önlemleri ile korunan hesaplara sahip olabilecekleri güvenli evlerde açmanız gerekir. Şartlar acilen bankaya girmezse, mobil verileri kullanın. Yurtdışında ve veri sınırlarında bulunduğunda çok pahalıya mal olabilir.

5. İletişim kanalına bir güvenlik açığı yükleyebilme

Herkese açık Wi-Fi satın alımınızı güvende tutmanın en kesin yolu, onu güvenilir bakımla donatmaktır. Sanal uygulama uygulamaları için uygulamalar için uygulamalardan önce özel güvenlik uygulamak. Bu, teknoloji kapsamında sağlanan açık Wi-Fi güvenlik güvenliğidir.

6. Verilerin güvenliğini sağlamak, emanetçilerin güvenliğini sağlamak

Bir ilişkinin kurulması sağlayıcılarının güvenliği için özel hizmetler. Veri toplamayacak ve satmayacak saygın bir şirket seçilmelidir. Örneğin Kasper VPN Secure Connection, OpenVPN protokolünü güvenli ve güvenli bir şekilde kontrol etmez ve kullanıcı bilgilerini güvende tutar.

7. VPN uygulaması, genel ağlardaki gösterimden otomatik olarak yararlanmanızı sağlar

Uygulama olarak kullanmadan önce, güvenlik bağlantısı manuel olarak etkinleştirilebilir, ancak en önemli şey için yalnızca belleğe güvenmemelisiniz. Bunun yerine, VPN uygulaması herkese açık Wi-Fi ağlarına kadar güvenli sayılmaz. Kaspersky VPN Güvenli Bağlantısında ilerlemek konusunda endişelenmenize gerek yok, grupla ilgili bir video için yeterli olacaktır.

Önemli bilgilerle çalışıyorsanız Kaspersky VPN Güvenli Bağlantı Anahtarı özelliği de etkinleştirilmelidir. Bu özellik, varolan bir bağlantı bağlantısını ve boyutunu, aktarımdan kaldırılıncaya kadar kaldırılıncaya kadar ağa aktarır.

About The Author

Reply